USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дії правоохоронців, які силою вивели журналістку з мітингу Порошенка у Ковелі, засудили у НСЖУ і в Раді

19 Березня 2019 07:00
У Національній спілці журналістів України та комітеті Верховної Ради з питань свободи слова засудили дії правоохоронців, які силоміць вивели журналістку телеканалу Аверс Наталку Поліщук з мітингу на підтримку президента Петра Порошенка в Ковелі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сама журналістка вважає, що правоохоронці таким чином намагались убезпечувати президента від незручних запитань. У поліції ж кажуть, що вивели кореспондентку, бо нібито не захотіла пройти через металошукач.

"Військовослужбовці управління державної охорони спільно із поліцейськими мають право не допускати громадян на окремі ділянки місцевості та об’єктів, вимагати від них залишитися на конкретних місцях або залишити їх", - зазначають там.

Журналістка заперечує відмову проходити через рамки і зауважує, що інцидент стався вдень, а президент прибув лише о 7-й вечора. Голова спілки журналістів України вважає, що поведінка поліцейських була неприпустимою.
"Ми шоковані, що замість того, щоб допомогти журналісту на масовій акції, на масовій події, вони хочуть допомогти політикам і штабам, щоб їх не дратували журналісти", - заявив Сергій Томіленко.

Обурена інцидентом у Ковелі і голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

"Якщо журналіст просто знімав і показав своє посвідчення, то це точно перешкоджання діяльності журналіста. І це неприпустимо. Я думаю тут політичні причини, я думаю, що канал має стосунок до тих сил, які мають конкуренцію з тими, хто організовував мітинг", - зазначила Вікторія Сюмар.

Своєю чергою, юристи телеканалу "Аверс" планують скаржитися на дії поліції. ТСН звернулася по коментар в Адміністрацію президента України, але досі відповіді не отримала.

Нагадаємо, під час виступу президента України Петра Порошенка у Ковелі 14 березня поліція силоміць вивела з місця проведення журналістку телеканалу "Аверс".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 19 Березня 2019 07:44
правильно зробили. Ще головою не доросла щоб питання свої задавати президенту.
Нема слів до 123 Показати IP 19 Березня 2019 11:10
Народ не зрозумів твого сарказму...А дарма ..Та й чи взагалі -хто може дорости до "найсвітлішого",адже не багатьом пощастило жерти !!!кілограми шоколаду ,який надто "вплинув" на розум "царя",,який тепер проти зняття з його спухлої макітри корони ,тепер вже не з шоколаду...Отаке...зарвалося й запихатіло.
Іван Показати IP 19 Березня 2019 07:57
а тим часом оператора з Аверса ніхто не трогає)))
456 до Іван Показати IP 19 Березня 2019 10:00
оператор німий, нічого не питає, розумних та незручних питань не задає67
Я Показати IP 19 Березня 2019 08:16
мабуть пускають на слухання побрехеньок і маразму .резидента тільки проплачених і сраколизів..
Руслана Показати IP 19 Березня 2019 09:24
Ретельно підбиратиму слова , але зазначу, я не прихильниця Порошенка і ніколи нею не була. Те, що ПО (Петро Олексійович) йде напролом, зрозуміло більшості українців, які навчились мислити критично. ПО "вкидає " величезні кошти , щоб залишитись при владі. Видно дуже сподобалось "обалванювати народ" і кричати на всіх, що це агенти кремля. ПО дійсно возить за собою автобусами "масовку"! Бо знає, що має дуже високий антирейтинг! Видно , що ПО втомився, як той міст у Києві на Шулявці, який уже демонтують. Але ж він не врахував , що в Україні не перевелись ще сміливі журналісти, інші сміливі українці , які все знімають на відео і миттю "заливають" в інтернет і ми все бачимо наживо! Час такий ! Шкода, що бюджетники стали заручниками зараз при ПО (але вони чомусь завжди такими були, я знаю) .Методи , якими користується ПО схожі на методи пуйла: підтвердили політичні експерти. Думайте головою українці!
456 до Руслана Показати IP 19 Березня 2019 09:58
не варто видавати таємниці про сміливих українців тому, що можуть знову якусь фігню придумати, щоб їх поменшало, як, наприклад, розстріл на майдані, початок АТО, безвіз, в деякій мірі ті самі бюджетники. Тим, хто миттєво викладає все в нет дякуємо!!!
Нема слів до Руслана Показати IP 19 Березня 2019 11:04
А чи можна назвати журналістами тих ,хто сліпоглухонімий й ніяк не виступив в знак солідарності з дівчиною ,яку "винесли"за огорожу ,як відсутню в списках благодійних!?..Ганьба ,заціпило й не б'ють на сполох ,бо ж їх не зачіпають(поки!!!) ,бо вони співають асани НЕгаранту й облизувати ,щоб не втратити теплі зручні крісла на роботі!?Мовчать щасливо в ганчірочку в очікуванні солодкої цукерочки!!! Починалось з Ґонгадзе ..Бузини..Шеремета...Й вони не останні жертви...Дівчина -справжній боєць інформаційного фронту!
456 до 123 Показати IP 19 Березня 2019 09:31
в якому розумінні не доросла голого - не така квадратна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus