USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Затримали двох зловмисників, які відправляли волинян у трудове рабство в Польщу

22 Травня 2020 14:03
Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, викрили незаконну діяльність двох жителів Любешівського району, які протягом 2019 та 2020 років вербували та відправляли мешканців Волинської області з метою подальшої трудової експлуатації до Республіки Польща. За цим фактом слідчі проводять досудове розслідування за ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Сьогодні оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, та слідчі ГУНП у Волинській області спільно із оперативно-розшуковим відділом Луцького прикордонного загону із залученням бійців роти поліції особливого призначення провели ряд санкціонованих обшуків у помешканнях та транспортних засобах фігурантів. Під час обшуків правоохоронці вилучили речові докази по справі, а також близько 4 кг бурштину-сирцю, речовину рослинного походження, зовні схожу на марихуану, предмет схожий на пістолет, мобільні телефони та транспортний засіб. Вилучене направлять до Волинського науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз.

Під час слідства з’ясовано, що зловмисники вербували людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі і мають уразливий стан, та обіцяли працевлаштування у Польщі, гідні умови проживання та хорошу оплату праці. Після надання згоди фігуранти доставляли потерпілих до місця роботи у Польщі, де реалії були зовсім іншими. За кордоном люди протягом тривалого були змушені працювати без оплати на небезпечних для життя і здоров’я роботах та жити у жахливих умовах. Люди виконували небезпечні роботи на електростанції без спеціального одягу, засобів захисту, альпіністського спорядження та відповідних допусків. Волиняни змушені були працювати нелегально, а роботодавці переховували їх від польських правоохоронців.

Винагороду ж за кожного доставленого працівника, а також гроші за їх трудову експлуатацію від іноземного роботодавця отримували зловмисники.

Нині правоохоронці проводять першочергові слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозр за скоєні злочини. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Брєєєд Показати IP 22 Травня 2020 18:18
Це просто брєд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus