USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Затриманий на хабарі нардеп зі «Слуги народу» ігнорує НАБУ та зліг в лікарню

1 Лютого 2022 17:07
Народний депутат з фракції «Слуга народу» Сергій Кузьміних, якого викрили на отриманні 558 тис. грн хабара, не з’являється до Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за повістками про виклик.

Про це повідомили у відомствах.

«Слуга» проігнорував три повістки на 29 січня, 31 січня, 1 лютого, і не з’явився.

НАБУ і САП закликали нардепа припинити ігнорувати виклики і «не боятися закону».

Підозру нардепу направили за місцем роботи – у Верховну Раду, а також за місцями проживання та реєстрації.

Захисник нардепа заявив правоохоронцям, що Кузьміних перебуває у закладі охорони здоров’я і на виклик не прибуде.

Поважною причиною неприбуття особи на виклик є перебування в закладі охорони здоров’я у зв’язку з лікуванням лише за умови неможливості тимчасово залишити цей заклад, а не просто сам факт перебування, натомість заявили в САП.

Нардепа викрили 28 січня Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура. За даними слідства, він взяв хабар за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру.

Сергій Кузьміних балотувався у Верховну Раду від партії «Слуга народу» по округу у Житомирській області. Працює членом Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Брат Сергія – Олег Кузьміних – герой війни, один з учасників боїв у Донецькому аеропорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 1 Лютого 2022 17:18
Нічого дивного! Там у верховній раді усі такі) починаючи з Порошека і так далі!
Василь Показати IP 1 Лютого 2022 17:35
Так це не вперше хворіти чиновникам.Міністр транспорту Рудковський тоже різко захворів,коли треба було відповідати за вояж в Париж із міс Україна.Як до баб-то здоров"я позволяє,як в суд-то на носилках.Чиновники стали сцикунами.І хабарниками.Яка там Європа!!!
Народна прокуратура Показати IP 1 Лютого 2022 21:28
"НАБУ і САП закликали нардепа припинити ігнорувати виклики". Ця імпотентна братія, котра отримує в місяць по 150 000 грн. зарплати, може хоч щось зробити, крім розпачливо звертатись до совісті злодюг і купувати своєму спецназу шкарпети по 300 грн. за пару?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus