USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Завдяки двом голам захисників «Волинь» здолала «Інгулець»

26 Квітня 2019 08:29
Гол Сергія Сімініна наприкінці першого тайму та влучний удар Міхи Горопевшека у другому таймі принесли луцькій «Волині» перемогу над фіналістом Кубка України та зберегли інтригу у боротьбі за підвищення у класі.

Поєдинок відбувся 25 квітня на луцькому «Авангарді».

Після переможного виїзду до Києва, де «Волинь» здолала місцеву «Оболонь-Бровар» з рахунком 2:4, лучанам вкотре не можна було втрачати очок задля збереження шансів наступний сезон провести у Прем’єр-лізі.

Команди розпочали доволі мляво, перший удар в бік воріт на двох був завданий на 5 хвилині, коли Младен Бартулович пробивав метрів з 30. Ще за 5 хвилин перший момент виник у гостей, але вихід віч-на-віч екс-волинянина Артема Щедрого із Богданом Когутом перервав піднятий догори прапорець бокового арбітра, який зафіксував офсайд.

Як і у більшості матчів, лучани більшість атак будували правим флангом завдяки продуманим діям Дениса Кожанова та Сергія Сімініна, який вдало підключався до атак своєї команди.

Саме вони організували гол наприкінці першого тайму: Денис увійшов до штрафної гостей, накрутив декількох захисників, прострілив на Бартуловича, той вдало прийняв, скинув під удар Сімініну, який гарматним пострілом поцілив у ближню дев’ятку воріт гостей – без шансів для голкіпера!
У перерві Андрій Тлумак провів заміну: замість Бартуловича на поле вийшов Олексій Зінкевич. Як сказав на післяматчевій прес-конференції наставник «Волині», ця заміна була суто тактичною, жодних проблем зі здоров’ям у Младена немає.

«Волинь» значно активніше розпочала другий тайм, гравці намагалися більше пробивати по воротах Ситникова, але забити вдалося гостям: чи не перший удар по воротах Когута завершився голом у виконанні Січінави після передачі від Запорожця.

Після цього наставники обох команд провели декілька замін, одразу після виходу на поле відзначитися міг Акименко, але йому не вдалося як слід обробити м’яча та пробити по воротах лучан.

А на 70 хвилині матчу гості залишилися у меншості: Ковальов не за правилами зупинив черговий прохід Кожанова та отримав другу жовту картку.
Лучани фактично закрили гостей на власній половині поля і змогли добитися свого завдяки вдалому розіграшу кутового: Кожанов виконав подачу на дальню стійку, Валерій Болденков головою скинув м’яча в центр, звідки Міха пробив точно під поперечину воріт «Інгульця», забивши свій 5 гол у цьому чемпіонаті.
У гостей було трохи більше 10 хвилин, аби відігратися, враховуючи 6 компенсованих, але ближчими до того аби забити були лучани, але удар Кожанова з-за меж штрафної Ситникову вдалося відбити.

Таким чином лучани завдяки голам захисників здобувають перемогу, набирають 40 очок та продовжують боротьбу за підвищення у класі. Уже наступного тижня під час виїзду до Івано-Франківська 1 травня підопічні Тлумака зіграють проти місцевого «Прикарпаття».

Текст Богдан Приступа

Фото Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus