USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Завжди в строю: волинські медсестри розповіли про особливості професії

13 Травня 2021 18:49
Їм доводилося приймати пологи, рятувати життя воїнам на cході України та стояти на передовій у боротьбі з коронавірусом.

Луцькі медсестри у професійне свято – Всесвітній день медичної сестри, що його відзначають щороку 12 травня, – розповіли про особливості роботи та як, попри тяжкі робочі будні, залишатися завжди в строю, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Оксана Новосад працює медичною сестрою майже три десятиліття. Закінчила медучилище, потім працювала на рідній Ківерцівщині. Жінка каже: своє перше чергування не забуде ніколи.

«Перше чергування. Ми лишились тоді з фельдшером, лікар відійшов. Поступає дівчина. Вона сама не знала, що вагітна. Бо така була повненька. І – напад. Фельдшер дивиться й каже: «Тут будуть пологи». Поки викликали акушерку, пологи вже були стрімкі. І довелося нам їх приймати, на допомогу прийшов лікар, – пригадує медсестра. – Відповідальне чергування. Дитинка народилася. Приємно були здивовані, що все минуло добре».

Вже 9 років Оксана Новосад працює в Луцькому центрі первинної медичної допомоги, нині – старшою медичною сестрою. Каже: колектив дуже дружний. Рік тому, коли в Україні лише почалася пандемія коронавірусу, Оксана з колегами записали відео запального танцю, щоб підбадьорити людей і закликати лишатись вдома.
«Тоді були всі стривожені коронавірусом. Ми збирали, організовували на виїзд бригаду: так якось все в такому відповідальному моменті, весь час в напрузі, щоб усе було добре, щоб ніхто не інфікувався, – каже жінка. – Побачили десь, що вже медики танцюють – самі підтримали такий флешмоб».

Галина Драголюк працює сімейною медсестрою в Луцькому центрі первинної медичної допомоги. У цій професії – понад тридцять років. Жінка каже: стати медсестрою хотіла ще зі школи. У 2014 році Галині Драголюк довелося побувати навіть в зоні бойових дій – на межі Донецької області. Там медпрацівники рятували життя захисників України. А ще – вчилися стріляти і підбадьорювали воїнів.

«Був такий хлопчина з Волині – привезли його пораненням у ногу до нас. Випало моє чергування і довелося цілу ніч сидіти над ним. Я дуже за нього переживала, – пригадує пані Галина. – З почуттям гумору його підтримували, щоб не переживав так сильно. Молодий, знаєте».

У відповідальні та екстремальні моменти вони завжди мають лишатися зібраними та діяти професійно. Медсестри кажуть: найкращою винагородою за роботу є здоров’я їхніх пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus