USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Збитки від дрифту на Софійській площі оцінили у понад ₴50 тисяч

20 Вересня 2021 20:47
У кримінальному провадженні щодо відеозйомок рекламного ролика компанії Red Bull на Софійській площі у Києві, через які була пошкоджена бруківка, слідство встановило попередні збитки майже у 50 тисяч гривень.

Про це у інтерв’ю censor.net поінформував керівник поліції Києва Іван Вигівський, передає Укрінформ.

«На цю мить досудове розслідування ще триває, можемо говорити тільки про проміжні результати, тобто про встановлення попередньої суми матеріальних збитків близько 50 тисяч гривень. Остаточну суму встановить призначена експертиза», – поінформував керівник столичної поліції.

Він уточнив, що коли планувалося знімати цей ролик, то за дозволом звернулися різні особи і до поліції, і до КМДА; але, не дочекавшись відповіді і не отримавши цих дозволів, вони приїхали і почали знімати.

«Поліцейські хоч і бачили це, навіть не уявляли, що таке можна робити без дозволу. Адже, зазвичай, такі питання заздалегідь погоджуються органами місцевого самоврядування. Тим паче, що за дозволом зверталися не до Головного управління, а до Шевченківського райуправління. Тому відреагували, вже коли надійшло повідомлення на «102». І відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ», – зазначив він.

Керівник поліції Києва уточнив, що після відкриття справи було проведено низку певних процесуальних дій, зокрема, вилучено автомобілі, на які за рішенням суду було накладено арешт.

«До речі, водії вважали, що всі погодження вони мають, що їх ще не видали, знали лише організатори зйомок... Я також після цього дійшов певних висновків, і тепер мені доповідають про подібні зйомки», – додав він.

Нагадаємо, вранці 10 серпня на Софійській площі Києва відбувалася зйомка з використанням екстремальних елементів. Зокрема, автомобілі дрифтували на великій швидкості серед пішохідної зони. При цьому міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Прокуратура у рамках розслідування вилучила два автомобілі, які брали участь у дрифті.
Компанія Red Bull UA вибачилася перед киянами та столичною владою за екстремальну відеозйомку, в результаті якої було зіпсовано бруківку на Софійській площі. Прибиранням бруківки, за даними КК «Київавтодор», на замовлення Red Bull UA займається приватна клінінгова компанія.

11 серпня до прибирання також приєдналася співачка Alyona Alyona, яка була присутня під час скандальної зйомки компанії Red Bull на Софійській площі, громадська організація «Києве, мий» і столичні комунальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Вересня 2021 09:13
Альона Альона потерла на камеру одну бруківочку. як не думають головою то нехай гривнею карають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus