USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський анонсував другий етап обміну ув'язненими між Україною і Росією

7 Вересня 2019 20:04
Президент України Володимир Зеленський сподівається якнайшвидше звільнити з російського ув’язнення кримських татар.

Як передає УНІАН, про це Зеленський сказав журналістам в аеропорту «Бориспіль» після зустрічі українських військовополонених моряків та політв’язнів, відповідаючи на запитання щодо долі утримуваних в РФ та окупованому Криму татар.

«Це другий етап. Я гадаю, що на другому етапі ми будемо серйозно працювати. І повернемо всіх наших людей. Звільнимо, тому що багато наших людей в Криму», – зазначив він.

Щодо строків проведення такого звільнення президент зазначив, що сподівається, що це станеться якомога швидше.

«Я не говорю ні про три, ні про два, ні про один рік. Ми хочемо це робити дуже швидко... Ми мріємо і працюємо», – наголосив Зеленський.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримувала понад 70 українців. До цього числа не входили 24 українські моряки, захоплені в полон біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів. Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Президент України Володимир Зеленський після прибуття звільнених українців заявив, що реалізовано перший етап дій з припинення війни на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
35 осіб в РФ Показати IP 7 Вересня 2019 21:44
Але з них 20 українців?
До 35 Показати IP 8 Вересня 2019 09:04
Ні. 23 громадяни України полетіли в Москву!
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 8 Вересня 2019 10:21
Повертати українців потрібно і боротись за кожного.Це факт,до речі в Ордло їх близько 200,в московії 130,а ще безвісти пропавших близько 500.Але потрібно говорити правду.Крим ніколи не повернуть.Там найбільша військова база в Європі.Вимагатимуть дніпровську воду,визнання статусу.Невже хтось наївний вірить,що в ОРДЛО буде українська влада і кордон контролюватимуть укр.прикордонники?А бойовиків покарають за злочини?Вбивця і окупант ніколи не відмовиться від ідеї словянського союзу(ссср-2).Це його ідея,яка вже переросла в параною.Ми,український народ,не повинні цього допустити і контролювати владу.Хоча єдиний шанс-це вступ в НАТО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus