USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Зеленський підписав закон про боротьбу з корупцією

13 Листопада 2019 23:44
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції».

Завданням документа є вдосконалення законодавства України в сфері захисту викривачів корупції з метою його узгодження з міжнародними стандартами та найкращими практиками, повідомляє пресслужба президента.

Цей закон визначає правовий статус викривачів – людей, які повідомили про вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, а також встановлює права, гарантії та механізми захисту цих осіб і осіб, прирівняних до них.

Також закон встановлює умови для розкриття інформації про корупцію, нормує порядок розкриття інформації викривачем корупції, звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення, а також забезпечення державного захисту викривачів корупції, зокрема захисту їхніх трудових прав.

«Закон дозволить створити нову ефективну систему запобігання корупції на основі міжнародних стандартів, що сприятиме зниженню рівня корупції в державі, а отже – розвитку економіки і зростання добробуту громадян», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ігор Показати IP 14 Листопада 2019 01:36
Поки міліція, суди і прокуратура не почнуть захищати правду, нічо не буде
Батько Показати IP 14 Листопада 2019 08:33
Синку, міліції вже давно немає. Нажаль проблема не лише в судах, прокуратурі і поліції, проблема в ментальності українського народу! Самі ж біжимо і стараємось вирішити те чи інше питання, бо по закону або довго або не підходить! Тому з себе треба починати а не програвати вже давно заїжджену платівку -"ГАНЬБА ПРОКУРОРАМ, СУДДЯМ І ТД"
Ігор до Батько Показати IP 14 Листопада 2019 08:56
Що міліція, що поліція - різниця тільки в буквах, якщо вам ще не дійшло, ДЯДЬКУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus