USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зеленський заявив, що Крим і Донбас – це Україна. Путін з цим погодився

10 Грудня 2019 02:03
Володимир Зеленський під час брифінгу після засідання нормандської четвірки заявив, що Крим та Донбас – це невід’ємні частини України. Володимир Путін, резюмуючи виступ, погодився з цією тезою.

Першим виступили лідери Франції та Німеччини – Емануель Макрон та Ангела Меркель. Далі слово взяв Володимир Зеленський, який голосив на кількох «червоних лініях», які Україна ніколи не переступить: неможливість федералізації, неможливість компромісів через поступки в межах територій.

«Хочу окреслити ряд принципів, які я ніколи не порушу як президент України, і з якими ніколи не погодиться, звісно, український народ.

Перше – це неможливість федералізації. Україна – унітарна держава, це незмінна стаття її Конституції та непорушний принцип існування держави.

Друге – неможливість будь-кого вчиняти будь-який вплив на вектор руху та розвитку України, яка є незалежною, самостійною, демократичною державою, вектор розвитку якої обиратиме виключно її народ.

Третє – неможливість компромісів з врегулювання ситуації на Сході України через поступки територіями в межах міжнародно визначених кордонів. Для кожного українця і Донбас і Крим – це Україна.

Сьогодні від усього українського народу я зауважив, що українці мають заслужене право не вірити словам та обіцянкам. Ми маємо чітке розуміння, що лише конкретні дії будуть підтвердженням готовності усіх до забезпечення миру. Ми зі свого боку готові до виконання домовленостей, але це дорога з двостороннім рухом».

Читайте також: Результати нормандських переговорів: обмін полоненими, повне припинення вогню, розведення військ

Після Зеленського слово взяв Володимир Путін, який розпочав спіч з фрази: «Я, в цілому, приєднуюсь до того, що тільки що сказали колеги».
Відповідаючи на запитання журналістів Путін, серед іншого, заявив про «потепління» в стосунках з Україною.

«Чи є якесь потепління? Я думаю, що так. Дивіться, уже відбувся обмін утримуваними. Ми досягли розведення сил у трьох точках. Ми зустрілися зараз у «нормандському форматі» і обговорили дуже важливе широке коло питань і щодо багатьох з них, ми досягли прогресу.

Тому все це разом дає нам підстави думати, що процес розвивається у правильному напрямку», – заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Коля Показати IP 10 Грудня 2019 07:41
Все, я спокійний. То коли в український Крим можна їхати і не отримати по голові, говорячи українською
ігор луцький до Коля Показати IP 10 Грудня 2019 10:17
Обмінюй гривні на рублі і вже можеш їхати.
Дед до Коля Показати IP 10 Грудня 2019 11:49
А что, кто-то отримав в Крыму за украинську?
Арафат Показати IP 10 Грудня 2019 07:45
Домовленості з росією не варті паперу, на яких укладені(с)
алекс Показати IP 10 Грудня 2019 14:16
хто хочет тот едет а нехочет не едет все просто
Володимир Михайлович Показати IP 10 Грудня 2019 23:29
Я, в ЦІЛОМУ,...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus