USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Зеленський заявив, що вийде з Мінських домовленостей, якщо за рік Путін не завершить війну на Донбасі

6 Березня 2020 22:40
Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі «нормандської четвірки» в грудні 2019 року дав президенту Росії Володимиру Путіну рік для завершення війни на Донбасі, інакше він погрожує вийти з Мінських переговорів.

«Уряд може витратити рік на підготовку відповідної угоди. Потім вона має бути імплементована. Не довше», – сказав він наприкінці лютого в інтерв’ю британському виданню The Guardian, повний текст якого мають опублікувати 7 березня, пише Zaxid.net.

Володимир Зеленський розповів, що під час зустрічі з Путіним було «кілька емоційних складових», але він відчув, що той його дійсно почув: «Сподіваюся, це відчуття не помилкове».

«Я не витрачу свої 5 років, які мені дав український народ, на те, щоб працювати на Мінськ. Я не буду цього робити», – додав Зеленський та уточнив, що у випадку відмови Росії від переговорів є «два-три» запасні плани, проте не деталізував їх.

За його словами, усі сторони мають підходити гнучко підходити до Мінських переговорів, а обмін полоненими він вважає показником прогресу в цьому процесі. На його переконання, важливо, щоб інші члени «нормандської четвірки» – канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон – також тиснули на Путіна. У той же час українського президента турбує, що Макрон не тільки підтримує Україну, а й намагається відновити стосунки з Москвою.

Також Зеленський зазначив, що мирні переговори відволікали його від його порядку денного всередині країни, який також гальмували й політичні міжусобиці, що в результаті вилилося в рішення змінити уряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
777 Показати IP 6 Березня 2020 23:59
дал Путину год?вы что курите,отсыпте на косячок,я тоже поржать хочу.
Отакої Показати IP 7 Березня 2020 06:28
Все.Тепер путин не буде спати ночами,а зранку буде думати як покійний Єльцин."Что ты сделал для Украины...".
Віктор Показати IP 7 Березня 2020 09:51
А просто "пєрєстать стрелять" не проканало? Чому ж? Гм...
Анонім Показати IP 7 Березня 2020 10:13
Це, якщо з поста в порядку імпічменту не "вийде" до того часу
Пилип Орлик Показати IP 7 Березня 2020 18:49
Нічого влада України попередня не зробила, нуль за діяльність поставимо !!! Мовчав Петя на зустрічах четвірки при нормандських переговорах, а потім на перекурах, коли 150-200 грм. коньяку потягне Порошенко, то кричить як дурний у спину Путіну. Так само і теперішня влада нічого Росії та ЛДНР не зробить, поки Україна не поступиться. Конфронтація буде вічна, поки буде Президентом РФ Путін, а як видно російський Президент дуже гарно себе почуває. Відчуваю, що нас всіх він переживе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus