USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

37% лучан платять «благодійні внески» у лікарнях. ОПИТУВАННЯ

14 Травня 2013 13:35
37% відвідувачів медичних закладів Луцька сплачують добровільні внески, а 29% луцьких пацієнтів хоч раз «віддячували» лікарю.

Соціологічне опитування провела Асоціація захисту прав молоді Волині, з метою дослідити якість надання послуг медичними закладами Луцька. Упродовж грудня 2012 - січня 2013 року волиняни оцінювали ступінь зручності та комфортності перебування у лікарнях, доступність медзакладів, якість роботи лікарів та обслуговуючого персоналу, вказували на основні проблеми, з якими зіштовхуються при отриманні медичних послуг. Усього опитали 480 відвідувачів таких закладів охорони здоров’я: Луцька міська поліклініка №1, Луцька міська поліклініка №2, Луцька міська поліклініка №3 та Волинська обласна клінічна лікарня.

За результатами опитування, у третини відвідувачів медичних закладів міста (32%) виникало бажання поскаржитись на дії лікарів чи обслуговуючого персоналу. Проте, серед них лише незначна частина (16%) виконала свої наміри. При цьому, якість роботи лікаря за такими показниками як бажання допомогти, компетентність та ввічливість оцінили на досить високому рівні. А от думки щодо того, чи наявне медичне обладнання забезпечує потреби працівників лікарні для ефективного виконання своїх обов’язків, розподілились майже порівну: 45% респондентів вважають, що забезпечує, та 55% думають навпаки.

45% відвідувачів медичних закладів відповіли, що мали справу із «подвійними» чергами. При цьому 89% респондентів зазначили, що прийом у лікаря розпочинався вчасно.

Як показують результати дослідження, основними труднощами, з якими зіштовхуються луцькі пацієнти при отриманні медичних послуг, є проблема із паркуванням, доступом лікарень для людей із обмеженими можливостями, а також можливість харчування у приміщеннях медичних закладів.

Значна частина відвідувачів медичних закладів Луцька підтримує запровадження сімейних лікарів, медичного страхування та електронних медичних карток. Так, половина респондентів (51%) концепцію «сімейного лікаря» вважає вдалою.

Окрім того, респондентам запропонували оцінити лікарню в цілому за п’ятибальною шкалою. Отже, найвищі бали отримали Луцька міська поліклініка № 1 та Луцька міська поліклініка №2 – 4.1 та 4.0 бали відповідно.

Дещо нижчу оцінку отримала Луцька міська поліклініка № 3 – 3,9. І найнижче оцінили респонденти роботу Волинської обласної клінічної лікарні – 3,4.

Довідково:
Соціологічне дослідження було проведене Асоціацією захисту прав захисту молоді Волині в рамках проекту «Активізація громадськості Волинської області у сфері прав на належну медичну допомогу» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
janat Показати IP 14 Травня 2013 17:49
можу тільки оцінити на 100 балів гінекологію пологового будинку
Мамочка до janat Показати IP 14 Травня 2013 18:55
Родить дочек помог Токарчук М. М. Настоящий профессионал, и замечательный человек! И в городской больнице есть замечательные врачи, как говорят, от Бога.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus