USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи загрожує Волині епідемія грипу

15 Жовтня 2013 15:15
Віруси грипу H1N1 та групи B циркулюватимуть областю у цьому сезоні.

Про це під час обласної відеоселекторної наради в голови Волинської облдержадміністрації, що відбулася 15 жовтня, розповіла заступник начальника головного управління санепідемслужби на Волині Лариса Дудковська.

З її слів, у минулому році на Волині вірусними інфекційними захворюваннями перехворіло 140 тисяч осіб (12% населення). Захворювання були викликані пандемічним грипом H1N1, грипом H3N2 та вірусом групи B, а також збудниками гострих респіраторних інфекцій.

Як повідомила Лариса Дудковська, цього року прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я не такі страшні, параметри захворюваності відповідатимуть минулорічним. Очікують циркуляцію вірусів грипу A (H1N1) та групи B. В області вже отримали 1500 доз вакцини «Ваксігрип». Загалом Волинь готова до сезонного епідемічного підйому грипу та респіраторних захворювань.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук доручив головам райдержадміністрацій отримати інформацію в головних лікарів районних лікувальних закладів щодо того, яка робота здійснюється щодо профілактичних щеплень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Жовтня 2013 20:41
Прогнозую: після введення вакцини «Ваксігрип» буде збільшення захворювання грипом групи А та В! Хто ще хоче захворіти на грип - вакцинуйтеся! БП - подвійну дозу для впевненості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus