USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Часткова мобілізація на Волині: чи є причини для паніки

18 Березня 2014 13:27
Чимало військовозобов’язаних волинян днями отримали наказ з’явитися у місцеві військкомати у зв’язку з частковою мобілізацією в країні. Для багатьох громадян це стало приводом для паніки чи навіть страху – мовляв, розпочалась війна. Та чи є насправді приводи хвилюватись, і що вас чекає після того, коли ви з’явитесь на порозі військкомату.

На контрольно-пропускному пункті Луцького районного військового комісаріату ніякого ажіотажу – ні танків, яких багато хто очікував тут побачити, ні навіть людей в формі.
Лише декілька чоловіків палять перед входом у пункт збору. Всі вони, як і тисячі інших військовозобов’язаних, отримали повістки, згідно з якими мали у визначений час з’явитись до військкомату.
До цієї категорії належать громадяни, які проходили військову службу та набули військово-облікову спеціальність. Солдати – віком до 40 років, сержанти – до 40, офіцери – до 50 і часом більше.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила указ виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова №303 від 17 березня «Про часткову мобілізацію». Її оголосили у всіх 24 областях України, а також в Севастополі, Криму і Києві. Як зазначив секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Парубій, всього планується мобілізація 20 тисяч осіб.

Та виклик у військкомат зовсім не означає, що вам відразу вручать зброю та форму. Чоловіки в обумовлений час прибувать сюди для уточнення інформації. Їх імена та контактні дані вносять у спеціальний список, після чого видають відповідний документ – мобілізаційний припис. У ньому - зашифрована інформація про місце проходження служби у воєнний час, спеціалізацію, тощо.
Після цього чоловіки спокійно повертаються додому. Щоправда, як і в попередньому випадку, в разі необхідності змушені терміново з’явитися за викликом.

Дехто з мобілізованих вже проходить навчання. Їх кількість, як і чило тих, хто вже отримав мобілізаційні приписи, комісаріат озвучити немає права – це державна таємниця.

Військовий комісар Волинської області Олег Галак зазначає, якщо ці люди - працюючі, то за той період, поки вони на зборах, їм, відповідно до їх зарплат, гроші перерахує Міністерство оборони. Непрацюючі отримають зарплату, що дорівнює середній по Україні (згідно даними Пенсійного фонду України, за станом на січень 2014 року вона становить 2899 гривень 77 копійок).

Також Олег Галак зазначає, що у військкомати прибуває чимало добровольців, які готові стати на захист країни. Здебільшого серед них - чоловіки призовного віку, особи, термін перебування яких на обліку у військових комісаріатах вже закінчився, а також військовозобов’язані запасу. Окрім того, не залишаються осторонь і жінки. Загалом – це медики, які готові до мобілізації у випадку необхідності. Їх дані також вносять до спеціальних списків.

Отож, якщо ви отримали повістку, це - ще не привід хвилюватися, а матерям та дружинам лити сльози та голосити. Часткова мобілізація не передбачає участі у бойових діях, тому спокійно і без паніки з’явіться у визначений час у військовий комісаріат за місцем проживання чи реєстрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Українець Показати IP 18 Березня 2014 13:43
Не вякай на українському сайті.Татари за Україну.Це руські нацисти під орудою Пукіна роздувають щоки але незабаром Майдан прийде і до Росії.Слава Україні!
Йой Показати IP 18 Березня 2014 14:03
15. Військовозобов'язаним, які на день призову на збори не працюють, на весь період зборів та резервістам з числа непрацюючих на весь термін виконання ними обов'язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до військової частини і назад, виплачується грошове забезпечення в розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на утримання Міністерства оборони України та інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.
БЕРКУТ до Йой Показати IP 18 Березня 2014 14:13
Ні єкипировані, тому що немає хворми та знарядження, ахвіцери на службу ходилі у цівільному одязі...
Вадим до БЕРКУТ Показати IP 18 Березня 2014 17:37
Форма є, не було команди про мобілізацію
саня вмз до Вадим Показати IP 23 Червня 2014 20:58
як записатися добровольцем?
мв Показати IP 18 Березня 2014 14:11
щось то не видно самих перших призовників Гузя і Данильчука та Ко.... отам би і батальйон би був точно
Александр Показати IP 18 Березня 2014 15:06
ВН, а почему бы действительно не взять вам интервью у гг.Гузя и Данильчука? Почему бы не спросить вам г. Данильчука: а) сколько единиц оружия сдано волынским ПС? собираются ли "Правый сектор" на Волыни пополнить ряды Национальной гвардии? Как он относится к сегодняшнему интервью г-на Яроша (кстати, вами и Волыньпостом проигнорированными) о том, что ни один человек из ПС не записался в Нацгвардию и он не знает, сдал ли кто-то оружие? http://ru.tsn.ua/politika/yarosh-raskritikoval-nacgvardiyu-i-otkazalsya-razoruzhat-pravyy-sektor-355299.html А гг. Гузя бы спросили о намерении пополнить ряды Нацгвардии при мобилизации. И еще, личное, можно было бы попросить в военкомате, в случае мобилизации, заменить мною какого-нибудь патриота из ПС, защищающих нас от оккупации со стороны Беларуси? Обещаю также старательно и патриотично нести службу на границе с Беларусью!
Анонім до Александр Показати IP 18 Березня 2014 15:15
я не здивуюсь.. якщо ваше повівдомлення видалять, як було доречі з моїми...
Александр до Анонім Показати IP 18 Березня 2014 15:18
Ну меня-то Волыньньюз ой как любят)) Правда?)))
чув таке до Александр Показати IP 19 Березня 2014 09:13
гг.Гузь знаходився 3 роки в розшуку воэнкомату за ухилення від проходження військової служби
Александр Показати IP 18 Березня 2014 15:29
Не, тогда я не понял))) а что, тогда уже и Палицу можно критиковать на Волыньньюз?))) у вас и люстрация уже произошла?)))
Александр до Александр Показати IP 18 Березня 2014 15:36
А ведь попросил-то ерунду, при мобилизации заменить мною кого-нибудь из бесстрашных патриотов из ПС, что охраняют всех нас на границе с агрессивной Беларусью. И пообещал служить также честно и старательно. Только и всего. Ну должна же быть ротация войск, правда? Ополчение - в самую гущу событий, в пасть кроваой Беларуси, а ПС - на побывку в Харьков или Луганск, например, там уже и рвы для крыйивок готовы...
Сашко Показати IP 18 Березня 2014 15:47
а мені ось цікаво, чому зник коментар автора який давав ссилку http://ru.tsn.ua/politika/yarosh-raskritikoval-nacgvardiyu-i-otkazalsya-razoruzhat-pravyy-sektor-355299.html чому Волинські новини проігнорували цю новину на своїх постах в нас не 39 рік.... і 4 влада має бути також прозорою
Александр до Сашко Показати IP 18 Березня 2014 15:57
Ну как почему? Вот вы представляете себе корреспондента ВН, спрашивающего у Гузя или Данильчука: "Ты - записался в добровольцы?" Или Родина-мать не зовет еще в Нацгвардию? Я - нет!
Сашко Показати IP 18 Березня 2014 18:06
цікаво тут... повідомлення Александр Сьогодні 15:06.. видалили.... потім знову зявився... ех Гузя би сюди зі своєю люстрацією.....
г.Тюмень(Батько з Лю Показати IP 19 Березня 2014 11:42
Не бывать такой войне! Сами с собой не воюем! ((
Мирослава Показати IP 10 Квітня 2014 13:54
Ох як гарно говорять з екранів, що подолали корупцію!!!!! Чому ж тоді в військоматах нема жодного синочка прокурора? Чому в виконавчій службі зараз сидять лобиська і жодного не викличуть, хлопців з ковельського депо , залізничників позабирали ,а вони сидять . Прокурори, адвокати, канцелярські щурики та щурі, прислужники з усяких партій (тут нема різниці, чито регіонали-комуністи, чи свободівці- ударники). гроші і надалі все вирішують. Тобто якщо ти раніше не мав звязків і грошей щоб стати на престижну роботу, а гарував за копійки у якогось підприемця який тебе і не оформляв, то іди дорогенький і ще повоюй за тих хто і далі буде пузо в кабінеті вигрівати. Призивний вік як я розумію до 40 , але чомусь набирають хлопців роки 20 - 25 , що після тридцяти ніхто не годен зброю в руцках примати? В мене двоє діток до трьох років , чоловік працює як проклятий аби копійку в хату приволокти, його викликають у воєнкомат, і о диво, сусіда у якого дядько у Києві офіцер при великих погонах сидить тихцем вдома. Поясніть мені , може я чого не доганяю !!!?????????
Оксана Показати IP 22 Травня 2014 18:43
Скільки ще терпіти? Обіцяли що з Волині не вивезуть!!! А зараз велика частина мобілізованих до Володимира під Донецьком. Коли чекати чоловіків і синів додому??? 23 травня 45 днів. Коли чиновники зважаться сказати щось конкретне???????
до Оксани Показати IP 25 Травня 2014 20:10
А вони не зважаться ,бо такі рішення приймаються президентом а не в.о. Тільки про це всі мовчать . Розвели знову людей .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus