USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Війна» між лучанами та власниками «Буратіно»: вчора і сьогодні

19 Травня 2014 08:17
Мешканці вулиці Винниченка у Луцьку чимало натерпілися від впливових людей міста, зокрема у судах воювали щодо незаконного будівництва ТЦ «Буратіно», а зараз, пожинаючи плоди успішного бізнесу, не можуть нормально відпочивати вночі. Під вікнами людей працює броварня «Карабас Барабас», де до ранку розважаються молодики на підпитку.

Інформаційне агентство Волинські Новини вже інформувало, що під вікнами лучан збирається сумнівний контингент, а влада мовчить. Жителі будинків № 23 і 25 на вулиці Винниченка почали звертатися в різні інстанції, аби обмежити роботу броварні «Карабас Барабас» до 23.00 години, мовляв, вночі неможливо спати, адже до ранку чути суперечки та співи відвідувачів бару.

У відповідь люди отримують лише відписки. Аби захистити себе й привернути увагу громадськості до проблеми - подумували навіть заблокувати «Карабас Барабас».

Однак вирішили добитися справедливості у межах правового поля й знову по колу почалося «листування»: Луцькрада дала чергову відписку. До рук незадоволених мешканців будинку вона потрапила лише цього тижня. Згідно із відпискою, підстав для зміни режиму роботи закладу у міськраді не вбачають.
Лучан однак така відповідь не задовольнила, тож з проблемою, яка вже набила "оскому" вони звернулися до прокуратури - як до органу, який здатен відстояти їх права. У разі відсутності реакції пригрозили звертатися до ЗМІ та голови облдержадміністрації.


Історія перепитій сягає 90-х років

Дійсно, проблема має давнє коріння. Тоді - ще в 90-х син теперішнього міського голови Миколи Романюка разом із своїми колегами вирішив зробити бізнес. Це йому вдалося попри будь-які перешкоди, адже він мав хороше лобі.

Так, 21.02.1996 року була створена й зареєстрована юридична особа - товариство з обмеженою відповідальністю ВТП «Буратіно» ЛТД.
Його засновниками стали: Володимир Романюк, який є сином чинного мера, та його друзі - тато депутата Луцької міськради Андрія Козюри та Ірина Стецюк – дружина бізнесмена Сергія Були.
Нагадаємо, на цьому місці у радянські часи було два дитячих кафетерії, які нові власники обіцяли "підремонтувати".

За «реконструкцію» цього нежитлового приміщення за адресою Винниченка, 4 бізнесмени взялися влітку 2011-го року. Щоправда, робота переросла у повномасштабне будівництво нового об’єкта.

Мешканці цього будинку почали нарікати, що будівництво ведеться з численними порушеннями: замість реконструкції відбувається будівництво, роботи проводять згідно з проектом, який не затверджений належними інстанціями, окрім того, забудовують земельну ділянку, яка для цього не призначена. Лучани звернулися до суду, аби такі роботи були припинені.


Про те, що Луцькрада прикриває «своїх», - тих, хто займається бізнесом із порушенням законів, неодноразово говорили обласні ЗМІ, зокрема телерадіокомпанія «Аверс» підготувала про це відеосюжет: «Вже через 5 років «братія» викупила частки кафе й заклад харчування «Буратіно» припинив свою роботу. Тоді узялися за територію. Неодноразово просили її в оренду, нібито, для благоустрою, однак бракувало підтримки депутатів. Аби «просунути» справу знадобилося майже 6 років. Відмовляли їм через прилегле літнє кафе. Воно було у комунальній власності. Однак з цим спритники впоралися: його просто зруйнували. Тодішній начальник відділу комунального майна Тарас Яковлев (ред. сьогодні займає посаду заступника Луцького міського голови),намагався довести журналістам, що літнє кафе їм просто привиділося, а насправді його, наче, не було: «Не знаю, перший раз чую про це».


Стосовно ж документації, то луцький міський голова Микола Романюк переконував, що з нею - усе в порядку:


Окрім того, цікаву оборудку спритні бізнесмени зробили із землею. «Ласий шматок» біля «Буратіно» в центрі Луцька оцінило управління земельних ресурсів міста від 05.10.2005-го року в більше як півмільйона гривень. Через два роки, коли її купували лобійовані герої, раптом земля подешевшала вдвічі, й, згідно з договором, її продали за 258 тисяч.
Зауважимо, що в документі сказано: «продаж земельної ділянки у власність для обслуговування приміщення кафе «Буратіно».

Як бачимо зараз, ніякого дитячого кафе немає, а на проданій ділянці Луцькою міською радою «виріс» торговий центр і пивнушка.

Повернемося до «війни» мешканців з бізнесменами

Мешканець будинку Ігор Юрійович звернувся зі скаргою щодо незаконного будівництва в санепідемстанцію. Його побоювання підтвердили. Лист-відповід звучала так: «За результатами розгляду Вашого звернення в обласну санепідемстанцію щодо законності проведення будівельних робіт ТОВ ВТО «Буратіно» на вулиці Винниченка, 4 встановлено, що будівельні роботи не відповідають проекту реконструкції нежитлового приміщення від 24.03.2008-го року, яке погоджене висновком СЕС. Внесені зміни до проекту в 2010-2011–х роках не надавались на розгляд санепідемстанції. Вікно квартири №20 знаходиться на відстані 4-5 метрів від глухої стіни проектованого приміщення, що суперечить вимогам п.3.13 ДБН 30-92, згідно з яким відстань має бути не менше 15 метрів».
Будівництво набирало все більшого громадського резонансу. Депутат міськради Святослав Боруцький вирішив розібратися з нашумівшим питанням й звернувся до обранців громади під час сесії Луцькради в грудні 2011-го року, аби перевірити будівництво торгового центру щодо законності. Втім більшість «закрили на це очі».

Перша ластівка перемоги у«війні» з мажорами опинилася на боку мешканців. Так, Луцький міськрайонний суд Волинської області 21 грудня 2011-го року за участю головуючого судді Присяжнюка Л.М. постановив призупинити будівництво «Буратіно», допоки справа не буде досліджена.
Однак один із співініціаторів бізнесу Андрій Козюра одразу звернувся в суд, аби оскаржити таке рішення. Відповідь не довелося довго чекати: уже 28-го грудня Луцький міжрайонний суд за участю головуючого судді Філюк Т.М. вирішив скасувати попереднє рішення суду.
Натомість мешканці будинку Винниченка, 4 знову почали шукати правди у суді, цього разу - в апеляційному. Феміда стала на бік мешканців й Ухвала іменем України від 06 березня 2012-го року задовольнила їх скаргу.
Потому лучани підняли питання про знесення об’єкта самочинного будівництва. Як наслідок, Луцький міськрайонний суд за участю головуючого судді Кихтюка Р.М. 14-го вересня вирішив зобов’язати бізнесменів за власний рахунок знести самочинно збудовані приміщення, добудовані до нежитлового приміщення кафе «Буратіно».
Втім, попри усі ухвали, торговий центр продовжували будувати, а Андрій Козюра, не бажаючи припиняти бізне, звернувся зі скаргою в Апеляційний суд Волинської області. Цього разу феміда підтримала бізнесмена й скасувала попередні «неприємні» рішення, остаточно ставши на бік підприємців.


Зрештою, перемога! У листопаді 2012-го під дзвін святкових келихів відбулося урочисте відкриття ТЦ «Буратіно».



П.С.
Колись мешканці будинків № 23 і 25 на вулиці Винниченка з вікон бачили дитяче кафе, тепер же там розташований торговий центр і пивнушка.
Допоки люди пишуть листи в різні інстанції, відстоюючи свої права, бізнесмени успішно працюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Олесь Показати IP 19 Травня 2014 08:39
Коля романюк перемагає!( Бабло перемагає все). А козюра -наш ДЕПУТАТ-хі-хі)
Жанна Показати IP 19 Травня 2014 09:06
Романюк з Коз.рою так прокололися з цим Буратіно. Прибутків та не дуже, а незаконних оборудок і судів - вагон.
Корней Показати IP 19 Травня 2014 09:15
Николай Ярославович нехороший барбос, невоспитанный
Лучанин Показати IP 19 Травня 2014 09:16
А давайте це буратіно підірвем
Поліщук до Лучанин Показати IP 19 Травня 2014 10:08
Жаль, побудоване на вкрадені у народу гроші. Краще експропріювати у власність громади і перепрофілювати.
Поліщук Показати IP 19 Травня 2014 09:20
Забомбити карабаса смердючими бімбами (з сеперклеєм), і пивнушка прогорить.
ЛоЛ Показати IP 19 Травня 2014 09:21
Нынче такое время, что народ может взять всё в свои руки. Пойти к Романюку, обьяснить что к чему, предъявить требования (а не писульки писать), а если не поможет, с помощью ФИЗИЧЕСКОЙ силы уволить его со своего кресла
Петро Показати IP 19 Травня 2014 09:29
Єдиний недолік - воно погано горить ,суцільний бетон,але для вміючих людей...
Оля Показати IP 19 Травня 2014 09:36
Вам усе не так. Ну і молодець Романюк, що збудува ТЦ, краще це ніж нічого, для людей хоч робочі місцяє!!!!!!!!!!
Не в теме до Оля Показати IP 19 Травня 2014 09:53
Я думаю что в слове "буратино" в данной теме, все таки подразумевается карабас барабас... Люди не на работу ТЦ жалуются, а на работу ночных заведений
Місцевий Показати IP 19 Травня 2014 09:38
Куди дивиться прокуратура? Все містоі про це знає, а мер і причетні далі гуляють на волі.
Волиняни до Місцевий Показати IP 19 Травня 2014 09:41
От і звернися до прокурора з письмовим зверненням, якщо ти побачив порушення, бо ж звикли усі тільки патякати і нарікати!
Ілля Показати IP 19 Травня 2014 09:51
простий і бідний так би не построїв а це люди багаті і їм мабуть все можна. Але було б краще якби побудували щось корисніше ніж шмоття. робочі місця то так але хто так купляє те все? чи вони тільки в оренду здають я не вникав бог їм суддя людей простих шкода їм завше такі багаті буратіна створюють проблеми замість того щоб їх вирішувати .
вася Показати IP 19 Травня 2014 09:53
романюк дуже спокійний але і хитрий.ну але чому багатим усе можна ?? чому їх не визивають в Прокуратуру а там де бідний за 100 грн то посовають і понаписують скарг і так далі. нічого у владі не міняється. Гроші все роблять а правда -дешева
Осіпов до вася Показати IP 19 Травня 2014 09:57
Чого ви на Романюка наїхали? Він для міста хоч щось зробив,а ви що!? Тільки язики точете, немає чого на людину наїжджати. Побудував і молодець. Як би не багаті люди, такі як ми, то б у місті взагалі нічого не було б, а стояли б лише ржаві старі кіоски з чурками продавцями!
Семен до Осіпов Показати IP 19 Травня 2014 10:39
Вже забули? Що в Луцьку Романюк і депутати виділили 3 Га землі сину колишнього заступника Клімчука - Ющаку. Аналогічно на пр.Соборності синку Романюка під забудову і т.д.
Лучанка до Осіпов Показати IP 19 Травня 2014 14:14
коментар було видалено
Карабас Барабас до Осіпов Показати IP 19 Травня 2014 16:48
Ну да ещё маршрутки умник по 2.50 сделал!!!
віта до осіпова Показати IP 19 Травня 2014 10:42
а ви багаті за рахунок бідних і живете!!!!!!!!!!!бо ви їх обдираєте, платите робочим копійки а самі з жиру бісетесь і виступаєте по телебаченню такими пушистими і добрими .
белое крыло Показати IP 19 Травня 2014 10:50
Народная манипуляция____звучит так-Коля Рама-НЮк хоть щось робить для города!.Вопрос.а що Он робить..опять (((ЩО?...ну хоть одно напишите.Город грязный,нет завода по утилизации(( нет четкого контроля за санитарными нормами.коты собаки валяются дохлые.Тендар на Зоо парк просрал.Байцим.Нет экономической политики.Мы страна 3-го мира.И это наш мэрАх да..еще к слову...после Де-централизаации власти..приготовьтесь к тотальной бедности Мы город БАНКРОТ..советуем купить биты .фаеры и т.д.Потому что походы в мерию будут регулярными..
відаючий Показати IP 19 Травня 2014 11:19
усіх камсамольців (казюр-раманюків-гузів.....) на люстро-кастрацію.......
деда до відаючий Показати IP 24 Травня 2014 11:56
вирно!!!!!
петрович Показати IP 19 Травня 2014 11:54
як міський голова романюк кращий за попередників але хитрий він і все але ж треба щось і собі а не все людям
Гость Показати IP 19 Травня 2014 11:54
Зібратися людЯм і все побити на фіг.Як цим людям жити, скоро нас на вулицю повиганяють,щоб багатим ще жирніше стало жити. Вони народу повинні боятисЯ, а їм нічого не страшно.Їх ніхто не зупинить,бо вони всі бандити,амі зєїднані одним вузлом
анонімус Показати IP 19 Травня 2014 12:06
п*яні компанії? шум-гам? шановні, там ввечері ходять патрулі. звертались?
анонімус Показати IP 19 Травня 2014 12:06
коментар було видалено
ВІкінг Показати IP 19 Травня 2014 12:12
На прикладі "Буратіно" можна побачити як в нас у Луцьку здійснюється "купівля", "реконструкція", "експлуатація" та ін. ласих шматків нерухомості мажорами, - дітьми високопосадовців...Але це не основне. Основне те, що прості мешкіанці будинків, які постраждали від дій цих бізнесменів так і не добилися правди ні в прокуратурі, ні в суді....
володя Показати IP 19 Травня 2014 12:23
да це бідні люди прості люди бояться війни бояться таких справ грязних бо лише їх женуть боротися а не синочків багачів так як вони уже за кордоном -они работают а ми прості що не працюємо може нам ще важче заробити копійку? можете -заробляйте але ж не так що папа всі інтереси захищає незважаючи на Закони !
Виборець Показати IP 19 Травня 2014 12:36
Витяніть того Козюру на майдан поставте на коліна і нехай кається перед громадою сучий син,люди за нього голосували а воно таке гниле перебігло в бют,гнати треба таких Депутатів.
віталя Показати IP 19 Травня 2014 12:47
вони всі такі депутати і синочки батьків багатих. всі до корита а потім я тебе не знаю і не бачив . гнилі люди черстві їх взагалі треба не карати тюрмою а вивозити в забиті села і хай паше так як там люди -заготовляє дрова в ліс ходить хай відповість за свої вчинки так а в тюрмі їм добре там їм і їсти і телік і джакузі
ріта Показати IP 19 Травня 2014 12:49
колись мала справу з мером то він не дотримується свого слова зовсім і це соромно за нього! краще б не обіцяли а то обіцяють гори звернуть
Волинь Показати IP 19 Травня 2014 13:15
Ось така гоп-компанія у Луцьку зібралася: Романюк, козюра, Яковлєв. Не нажеруться, свині . Усіх до люстрації. Хай перед народним судом розкажуть, які вони "патріоти".
Дмитро Показати IP 19 Травня 2014 13:32
Хтось зверху писав що потрібно звертатися у прокуратуру, а толку, якщо більшість працівників прокуратури після роботи йдуть у Карабас на пиво. Козюра хитрий і підлий політик, йому байдуже на людей, аби Кеш в карман капав, а люди - то так, стадо і бидло. Але самі винуваті що вибираєте таких депутатів за 2 кг Гречки і 250 ГРн.. Хорзов - жид, притерся вчасно до депутата. Потрібно взяти за одне місце цього бізнесмена, так як і Карабас і Жопера - це заклади, які споюють молодь, сприяють деградації і дегенерації населення. Я мовчу вже про те бляд.с.тво яке твориться в цих закладах, мовчу про незручності, які терплять сусіди цих закладів, мовчу про умови і внутрішній мікроклімат праці який існує у цих закладах, мовчу про підаркуватого адміністратора Карабаса, і взагалі.....
роман Показати IP 19 Травня 2014 14:09
ой як вже це надоїло ті "золоті" синочки і дочки. Середнього класу вже скоро не буде а магнати і бідні нещасні люди. треба козюру такого мудрого допитати як депутата що він робить для людей тільки навпаки таке нагле хитре всім рота закриє ой хлопці не завжди так буде як зараз собі можете позволити так нахабніти а романюк кришує усіх ну але це ж батько !
Маджор до роман Показати IP 19 Травня 2014 15:40
Па-жизні у кожного свій путь: кому в золоті купатися, кому навоз лопатою перекидати. Знай своє місце й займася своїм, а до когось в рот немає чого лізти!
Карабас Барабас до Маджор Показати IP 19 Травня 2014 16:52
Так к ним никто и не лезет в рот!!! Они лезут в наши карманы!!!
Катя Показати IP 19 Травня 2014 14:10
Романюк продажна морда!
Ну чого ви так! Показати IP 19 Травня 2014 15:51
Буратіно - нормальний магазин, там є класні бутіки, я там днями таку білизну купила - ульот! І в Карабас з дєвочками пішли це відмітили. Все класно там, а що там ті бабулі шумлять - то хай собі
... до Ну чого ви так! Показати IP 19 Травня 2014 19:59
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1403103_525576287538713_1503534407_o.jpg
ПРАВДА Показати IP 19 Травня 2014 16:29
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 19 Травня 2014 22:42
В центрі міста,ще попередні градоначальники,не дотримувалися норм забудування.Нічого не змінилося зрештою і сьогодні,великі кошти вирішують все.Але ніхто з них не сподівався,що ця будівля буде збитковою.В центрі,при такому будівництві,ні жити ні відпочивати скоро буде неможливо.
Порох Показати IP 20 Травня 2014 06:16
В Україні сім'я дворулилася, то і в Луцьку дорулиться і наїсться!!!!!!!!!
Бомж до Порох Показати IP 20 Травня 2014 09:27
Усі смертні і зроблені з одного тіста. Лише одні думають, що вхопили Бога за бороду. Втім, ті мажори можуть допекти якісь людині, якіій нічого втрачати й вона може їм лиха наробити. А Романюк сховався у своїй фортеці в Зміїнці й радіє,а марно. Небеспека ходить за кожним із нас.
Луцьк Показати IP 20 Травня 2014 10:22
А де наш "чесний" Данильчук з кодлом??? В них досвід великий, нехай зроблять те саме, що з УВС!
))) до Луцьк Показати IP 20 Травня 2014 11:25
А де наш "чесний" Данильчук з кодлом??? - Наверно уже на Востоке в штаны кладёт по крупному !!!!
Баба ФЕСЯ Показати IP 20 Травня 2014 14:43
АГА НАТЕ ВАМ: КОЗЮРА з РОМАНЮКОМ І БУЛОЮ РОЗБІГЛИСЬ
Саме так Показати IP 21 Травня 2014 18:53
Пропоную залучити Гуся - він у нас тепер кусочок влади увірвав і, як каже добре поінформована баба Галя з Варшавського рнинку (відоме у Луцьку джерело ) дуже любить влаштовувати пікети всяких пивнушок.
знайома Показати IP 15 Березня 2015 22:23
Ну, це ж хитров**ні козюри - їм все можна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus