USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Владі потрібно перестати грати договірні ігри», – Муждабаєв

1 Січня 2018 21:33
Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв побажав українській владі "відкрити, нарешті, очі". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи новорічний виступ лідера "Руху Нових сил" Міхеїла Саакашвілі, який сказав "і про олігархію, і про корупцію, і про реформи, і про назрілу необхідність зміни еліт", повідомляє Гордон.

"Це сигнал для тих, хто при владі, який вони, боюся, не сприймуть і продовжать вести політику методом асфальтового катка. А який зиск, навіть якщо він здійснював те, в чому його звинувачують? Адже справа не в ньому, взагалі не в ньому. Незрозуміло? Це запити суспільства, під якими підпишеться кожен українець, кому не наплювати на свою країну. Прибравши будь-яким методом особисто Саакашвілі, влада не вирішить жодних проблем ні для себе, ні для суспільства, а тільки посилить. Чи розуміють це на Банковій? Поки за зовнішніми ознаками здається, що ні. Сумно", - написав Муждабаєв.

Він порівняв ситуацію з хлопчиком, який закрив очі і вирішив, що сховався, бо "ілюзія зручна для психіки, але в реалі - абсолютний тупик".

"Я б хотів побажати тим, хто приймає рішення в країні, відкрити, нарешті, очі. Навіть хоч через силу, пальцями. Інакше, незалежно ні від якого Саакашвілі, підуть суспільні процеси, якими не вийде управляти. Ідеї знешкодити політичних опонентів, придушити свободу слова тупикова зовсім", - вважає журналіст.

На його думку, "це не працює в Україні, точніше, працює завжди зі зворотним ефектом".

"Якби я вірив в новорічні дива, то попросив би у Діда Мороза тверезості і самокритичності можновладцям. Зумійте себе зупинити, стримати політичні, фінансові апетити. Це і в ваших, і в суспільних інтересах. Знайдіть тут розумний баланс. Припиніть робити вигляд, що всі раптом дурні, а ви всіх, звичайно, переграли. Такого не буде ", - написав Муждабаєв.

Він зазначив, що "не треба вважати народ, який скинув тирана і зупинив Росію руками безкорисливих патріотів, лохами".

"Чесна людина і дурень, лох - не одне і те ж, хоча багатьом у владі досі здається так. Ті часи минули, ау, 90-і. Не треба думати, що все в політиці вирішують гроші. І що ви такі хитрі і талановиті, що зможете змінити закони розвитку суспільства. Вони не змінюються з Стародавньої Греції. В такі переломні для будь-яких держав моменти у політичних лідерів є тільки два варіанти - або піти з дороги, або йти в ногу з настроями суспільства, а в ідеалі б - попереду. Самовпевненість, жадібність, безпринципність, нахабність і брехня - гірші союзники тих, хто є або хоче бути владою в демократичній країні, а Україна вже така. Не по формі - по суті. Це стосується і Саакашвілі, і тих, хто навколо нього ", - заявив журналіст.

З його слів, українським політикам в 2018 році потрібно "злізти з важких наркотиків власної величі".

"Законсервувати ситуацію не вийде. Викручуватися, хитрити, недоговорювати довго не вийде. Тут не РФ і не Білорусь. Україна не хоче стояти на місці, її активне суспільство все серйозніше вимагає і в підсумку доб'ється реформ і прозорої еліти. Вона буде строго питати і з влади, і з опозиції. Влада і опозиція зобов'язані стати більш відкритими суспільству", - написав Муждабаєв.

Він вважає, що "суспільство насправді вимагає принциповості, припинення договорняків, не косметичних, а реальних економічних і політичних змін".

"Потребує гри за зрозумілими, європейськими правилами. Продовження банкету в будиночку космонавтів, як і в закритих опозиційних тусовочках, цих процесів не зупинить, але є ризик, що дорого обійдеться всім", - заявив Муждабаєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus