USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

27 грудня: дні народження, події, факти

27 Грудня 2015 00:00
День народження 27 грудня відзначають колишній народний депутат України, волинянин Віктор Олійник (на фото) та журналіст Катерина Талашук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає здоров’я, миру і достатку. Нехай кожен день буде сповненим приємними сюрпризами та гарними новинами.

Цього дня виповнюється 80 років з дня народження відомого на Волині журналіста, багаторічного головного редактора газети «Волинь» Полікарпа Шафети.

За православним календарем 27 грудня іменини відзначає Микола.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік видання розповідало про те, що волинських священиків перекваліфіковують на військових психологів. В Україні відбувся перший міжнародномуий тренінг «Роль священика на війні».

У 2013 році у Луцьку презентували життєствердні картини. Лучанам показали виставку малярства художника із сакральним світобаченням Віктора Швеця та каталог робіт митця.

Про 13 головних міжнародних подій року редакція писала у 2012 році.

Про унікальні ялинки на Волині читайте ТУТ. У 2011 році видання писало про виставку ялинок, які вражають своєю красою і неповторністю.

Народилися:

27 грудня також народилися німецький астроном, що відкрив закони руху планет, Йоганн Кеплер, український гетьман Богдан Хмельницький, український історик Микола Бантиш-Каменський, французький хімік і бактеріолог, основоположник сучасної мікробіології та імунології Луї Пастер, англійський учений, засновник аеродинаміки Томас Кайлей, бандурист-віртуоз Василь Ємець, українська балерина і педагог Антоніна Васильєва, український науковець Василь Маркусь, український педагог Євгенія Кучеренко, український письменник-прозаїк Петро Гандзюра, кобзар-диригент Володимир Божик, український актор Віталій Розстальний, радянська гімнастка, 9-разова олімпійська чемпіонка, найбільш титулована спортсменка світу Лариса Латиніна, німецька кіноакторка Марлен Дітріх, французький актор Жерар Депардьє, українська співачка Альона Вінницька.

Сталося:

1929 — Сталін проголошує політику «ліквідації куркульства як класу».

1932 — Постанова ЦВК і РНК СРСР про введення в СРСР єдиної паспортної системи та «обов'язкового запису паспортів». Селяни паспортів не отримали, через що фактично перетворилися на кріпаків; з'явився додатковий привід для переслідування мандрівних кобзарів.

1932 — В розпал Великої депресії в Нью-Йорку відкрився найбільший у світі театр мистецтв «Radio City Music Hall», розрахований на 5945 місць.

1945 — У Нью-Йорку представники 28 країн підписали угоду про створення Міжнародного валютного фонду. Перші фінансові операції МВФ розпочав 1 березня 1947 року.

1959 — Від семи поштовхів землетрусу на півночі Туреччини загинуло більше 50 тисяч чоловік, сотні тисяч жителів провінцій Ерзінджан, Сівас і Самсун втратили житло і протягом всієї зими потерпали від лютих морозів, що часом досягали 30-ти градусів.

1978 — Король Іспанії Хуан Карлос I після національного референдуму затвердив нову демократичну Конституцію — першу за попередні 50 років.

1979 — Радянські військовики вбили президента Афганістану Хафізулу Аміна.

1979 — За рішенням керівництва СРСР 75-тисячний контингент радянських військ увійшов на територію Афганістану.

2008 — Під кодовою назвою «Литий свинець» в Секторі Газа почалась антитерористична військова операція ізраїльської армії проти ХАМАСу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слідство інфо Показати IP 27 Грудня 2015 10:43
Цей чмошник з зубками кролика обслуговує одну з учасниць ШВЕДСЬКОЇ СІМ'Ї-захованих за офшорами "українців". Не вірите? Перегляньте це: https://www.youtube.com/watch?v=6JDI9xgr5c0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus