USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

8 листопада: події, факти, дні народження

8 Листопада 2015 00:00
8 листопада день народження відзначають актор Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру Дмитро Мельничук (на головному фото) та український історик Віктор Войнаровський.

Також сьогодні святкує день народження дуже хороша, приємна, привітна та щира Ірина Зуб. Зі святом її вітає Інна Порва та бажає рівної життєвої стежини, якомога більше радісних моментів у житті, міцного здоров'я, особистого щастя, успіху в усіх починаннях.
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх та бажає миру, наснаги, невичерпної енергії та довголіття. Гарних новин і щедрих дарунків долі.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день КВК.

Наша хроніка:

Минулого року редакція розповідала, що у Луцьку показали фільм, номінований на «Оскар».. У Луцьку відбувся допрем’єрний показ українського фільму режисера Олеся Саніна «Поводир», номінованого на премію «Оскар».

Окрім того, в Луцьку презентували «Три літри поезії». Лучанам презентували збірку поезії «Три_літ_ри», яку дві колишні студентки СНУ Аня Яблучна і Аліна Ольхович видали власними силами.

У 2013 році у цей день митці перетворили галерею на храм. Тоді ікони - роботи українських та польських художників, створені під час двох міжнародних пленерів іконопису «Святі Волині» й «Мученики та святі церкви», представили у Луцьку.

Також торік показали 20 найдивовижніших річкових монстрів.

У 2012 році видання розповідало, що будинок архітектора у Луцьку - у топі найнезвичніших. Тоді до переліку найцікавіших українських будинків потрапило 7 об'єктів.

А у 2010 році лучанка перемогла у телешоу. Світлана Андрейчук отримала сертифікат на 30 тисяч гривень на створення нової автомайстерні з фарбування автомобілів.

Народилися:

8 листопада народилися перший український гетьман, засновик першої Запорозької Січі Дмитро Байда-Вишневецький, англійський астроном і геофізик Едмонд Галлей, англійський міністр праці, на честь якого названий лондонський годинник Біг Бен Бен Холл, американська письменниця, авторка роману «Віднесені вітром» Маргарет Мітчелл, головнокомандувач УГА, військовий міністр ЗУНР Дмитро Вітовський, ірландський письменник Брем Стокер, український педагог Віра Кандиба, французький актор кіно й театру, режисер, продюсер, сценарист, кінозірка і секс-символ 1960-1980-их років Ален Делон («Рокко та його брати», «Леопард», «Затемнення», «Чорний тюльпан», «Тегеран-43», «Невгамовний»), український художник Михайло Дзиндра, діяч ОУН, політв'язень Дмитро Сусік, український письменник Олесь Досвітній, український дисидент Дмитро Квецко, український художник Анатолій Величко, нідерландський футболіст і тренер Гус Гіддінк, український футболіст Володимир Веремєєв (півзахисник київського «Динамо»).

Сталося:

1793 — Лувр відкрився для публіки.

1867 — Оперою Олексія Верстовського «Аскольдова могила» розпочав свій перший сезон постійний оперний театр у Києві (нині — Національна опера України).

1895 — Вільгельм Рентген винайшов X-промені під час дослідів з електрикою.

1918 — У Пряшові закарпатські українці створили Руську народну раду.

1927 — Закладено Дніпровську гідроелектростанцію потужністю 650 тисяч кінських сил.

1935 — У Чернігові відкрито Літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського.

1975 — У Ризі на кораблі «Сторожевой» розпочалось антиурядове повстання.

1999 — Папа Римський Іван Павло II вперше в історії папства відвідав Грузію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus