USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Декан юрфаку СНУ не здивувала»: політолог про скандал з декомунізацією

24 Листопада 2017 14:15
Заяву окремих викладачів СНУ на з деканом юридичного факультету Оксаною Лабою проти закону про декомунізацію вважають ганебною.

Про це написав у Фейсбуці лучанин, політолог, депутат Жидичинської ОТГ Тарас Висоцький.

«На жаль, я не здивований тим, що окремі викладачі юридичного факультету на чолі з деканом Лабою Оксаною Василівною зганьбили ім’я СНУ ім. Лесі Українки на всю Україну, виступивши проти закону про декомунізацію», - написав він.

У своєму дописі Тарас Висоцький нагадав, що Оксана Лаба причетна до організації проплачених поїздок студентів-юристів у Київ на антифашистський марш у 2013 році.

«Члени партії регіонів декан юрфаку Лаба Оксана разом із завкафедри кримінального права та процесу Батюком Олегом, організовували проплачені поїздки студентів-юристів у Київ на антифашистський марш 18 травня і навіть самі були присутні на ньому (на головному фото). (Джерело: Волинь Пост 20.05.2013 р. «Волиняни ‒ на антифашистському марші в Києві. ФОТО»).

Менш ніж через рік після цих акцій партії регіонів, після втечі Януковича під приводом приходу до влади українських фашистів було анексовано Крим, розпочалась війна. Тому я підтримую заклик про те, що СБУ має розібратись із заявою про неконституційність закону про декомунізацію та вимагаю звільнити відповідальну особу - декана юридичного факультету, кандидата юридичних наук, доцента кафедри теорії та історії держави і права Лабу Оксану Василівну!», - написав політолог.
Нагадаємо, СНУ та Донецький національний університет спільно з Опозиційним блоком стверджували, що закон про декомунізацію неконституційний.

Під час 16-ї сесії Волинської облради 23 листопада депутати закликали керівництво СБУ розібратися, яким чином науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки опинилися разом з представниками «Опозиційного блоку» серед тих, хто назвав закон про декомунізацію неконституційним. Того ж дня ректор СНУ Ігор Коцан відхрестився від скандалу з декомузаціним законом, мовляв, це позиція окремих викладачів.

А наступного дня, 24 листопада, на сайті СНУ з’явилася нова заява від викладачів юридичного факультету під заголовком «Науковці СНУ імені Лесі Українки підтримують необхідність декомунізації на шляху європейського розвитку країни». У заяві йдеться про те, що, мовляв, науковці юрфаку не проти закону взагалі, але окремі його положення не досконалі.



Зауважимо, що на початку навчального року в СНУ змінився склад наглядової ради. Її очолив нардеп-олігарх Сергій Мартиняк, а до її складу потрапили окремі одіозні особистості. Зокрема, екс-регіонал, помічник нардепа Степана Івахіва - Денис П'ятигорець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Микола Показати IP 24 Листопада 2017 14:27
От вам і тенденція, зараз Коцан організує гнівні дописи проти Лаби, і знову вийде сухим з води!!!!
тиць-здиць до Микола Показати IP 24 Листопада 2017 22:24
депутат жидичинської отг - це, звичайно, рівень! але ректор вузу, який на щось претендує, видав би два наказа. по-1 відрахувати всіх студентів як аполітичну біомасу, яка не винесла лабу і іже з нею, десь на помийку ще позавчора, а по-два відправити себе на легшу роботу за недолугу кадрову політику
45008 Показати IP 24 Листопада 2017 14:50
Кішка у вас тонка шановний добродію
братья Показати IP 24 Листопада 2017 14:51
і сьостри..а не пора в мацкву..
Зганьбили УНІВЕР Показати IP 24 Листопада 2017 15:03
Пятигорець із Запоріжжя, риг за поглядами, у наглядовій раді універу, який називає себе європейським, це НОНСЕС! Пане Коцан, ви що справжнього патріота на Волині не змогли знайти? Чи спокусилися на грошенята Івахіва? Дудки ви їх отримаєте... А наш універ ЗГАНЬБИЛИ!
АНАТОЛЬ_ Показати IP 24 Листопада 2017 15:03
Скільки вже в нас тих ПоЛіТоЛохів на душу населення розвелося, Одні саменьки поЛітоЛохи навкруги. Телевізор-поліТолоГ, по брехунцю-полІтОлоГ, по комьютеру знов поЛітолог, в райраді сидять ПолІтологи, в сільраді теж полІтолох. Та скількиж їх розвелося по білому світові тих політолохів?
Семен до АНАТОЛЬ_ Показати IP 24 Листопада 2017 17:36
Ти теля би помовчало
238 до Семен Показати IP 24 Листопада 2017 19:18
Теля ти...
пряме запитання Показати IP 24 Листопада 2017 19:39
Брати участь в антифашистському мітингу у цій країні вже є злочином, я так зрозумів, "пане" Висоцький?
22 до пряме запитання Показати IP 25 Листопада 2017 00:32
так це тільки назва була антифашистська. А суть фашистська і бандитська. тоді, до речі, якраз і тітушки зявились з того "антифашистського" боку.
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2017 23:56
"Нагадаємо, СНУ та Донецький національний університет спільно з Опозиційним блоком стверджували, що закон про декомунізацію неконституційний." Та не тільки вони так стверджують. Весь цивілізований світ так каже. До речі, в багатьох європейських країнах є комуністичні партії. В Франції навіть третя по чисельності. А Китай взагалі попереду всієї планети зі своїм комунізмом. І що? Закон про декомунізацію - це боротьба з вітряним млинами.
Волинь Показати IP 24 Листопада 2017 23:59
Читав статтю на вікіпедії про Сан-Марино. І там навіть комуністи не заборонені. І живуть там явно не так як в Україні. Як то кажуть поганому танцюристу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus