USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

СБУ закликають розібратися із заявою СНУ проти «декомунізаційного» закону

23 Листопада 2017 11:06
Яким чином науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки опинилися разом з представниками «Опозиційного блоку» серед тих, хто назвав закон про декомунізацію неконституційним, закликають розібратися керівництво СБУ.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Волинської облради 23 листопада.

Член фракції УКРОП Любов Ліпич зауважила, що була прикро вражена інформацією з конституційного суду щодо закону про декомунізацію.

З її слів, псевдонауковці були завжди, але шкода, що вони опинилися серед працівників одного з найбільших і найславніших вишів Волині. Вони, з її слів, не розуміють цінності людського життя, гідності, незалежності, гідності і встановлення справедливості. Ці працівники знищили багаторічні напрацювання трудового колективу університету.

Зі слів Любові Ліпич, не дивно, що Ігор Палиця відмовився очолювати наглядову раду вишу. Вона висловила сподівання, що нардепи під час завтрашнього засідання освітнього комітету Верховної Ради дадуть оцінку діяльності працівників СНУ.
Голова облради Ігор Палиця зазначив, що йому теж прикро, що Волинь прозвучала у контексті висновків щодо закону про декомунізацію. Він закликав керівництво СБУ розібратися із ситуацією, а депутата Святослава Кравчука, як секретаря наглядової ради СНУ, порушити питання під час засідання наглядової ради.

З його слів, можливо, ректор Ігор Коцан про це не знав і тоді його провина невелика, але можливо це було свідомою позицією ректора, те, що СНУ та Донецький національний університет спільно з Опозиційним блоком стверджували, що закон про декомунізацію неконституційний.

«Ректору порадьте займатися роботою, а не їздити по закордонних відрядженнях», - наголосив Святослав Кравчуку Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Він Показати IP 23 Листопада 2017 11:20
О, маємо нових ворогів
777 Показати IP 23 Листопада 2017 11:35
Захиталися крісла під псевдонауковцями.
Конституція Показати IP 23 Листопада 2017 12:47
В Конституції написано про право на працю, про безкоштовну медицину та освіту, а про повалення пам`ятників і перейменування вулиць нічого немає. Висновок і без псевдо науковців очевидний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus