USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Горілчаний бізнесмен» Нестерук хоче забрати зарплату Поліщука за допис у Facebook

22 Вересня 2017 16:53
Депутат Луцької міської ради, «горілчаний бізнесмен» Петро Нестерук хоче моральну компенсацію від радника міського голови Ігоря Поліщука у розмірі його місячної заробітної плати за нібито образливий допис Поліщука у Facebook щодо своєї діяльності.

Про це під час судового засідання 22 вересня заявив адвокат Нестерука Павло Черніка.

Так, депутат, у якого вилучили контрафактний алкоголь, обурений риторичним запитанням у соцмережі «не розумію, як людина, яка займається продажем фальсифікованих виробів, може бути головою комісії з підприємництва в міській раді» і вимагає від автора допису спростування та грошову компенсацію.

Нагадаємо, про те, що на складах Нестерука вилучили майже 5,4 тис. літрів горілки, розлитої у пляшки, обклеєної підробленими марками акцизного податку, інформували у прес-службі Державної фіскальної служби України.

ЧИТАТИ ЩЕ: КРИМІНАЛІСТИ ПІДТВЕРДИЛИ, ЩО «ГОРІЛКА НЕСТЕРУКА» - ФАЛЬСИФІКАТ

Відтак, сьогодні відбувся допит свідків у цій справі.


Свідок від сторони позивача Олег Колісник розповів, що він є бізнесменом і купує продукцію у компанії «Полісся-Трейд». За його словами, 30 травня у мережі Фейсбук він побачив пост Ігоря Поліщука, де зазначено, що Нестерук продає фальсифіковану горілку.

«Через кілька днів зустрів Петра і запитав за цей допис - він був стурбований. Ні від мене, ні від інших підприємців до нього претензій не було. Його честь та гідність була «заплямована», - зауважив свідок.

Наступний свідок зі сторони позивача Юрій Іваницький є працівником компанії «Полісся-Трейд» і відповідає за економічну безпеку фірми.

За його словами, Нестерук є власником фірми «Полісся-Трейд» і він перебуває з ним в ділових відносинах.

Відповідаючи на запитання адвоката Ігоря Поліщука Святослава Туза, свідок Іваницький розповів, що побачив допис Поліщука у Фейсбук під час свого робочого часу. Також свідок зауважив, що він бачив публікації у ЗМІ щодо продажу контрафактного алкоголю підприємством, яке належить Нестеруку.

Окрім того, Іваницький зазначив, що на підприємстві протягом 30 днів була перевірка ДФС.


Своєю чергою, журналістка ТРК «Аверс» Наталія Поліщук, розповіла суду, що вона зробила дві контрольні закупки в магазині, який належить Нестеруку.

«Я зробила дві контрольні закупки. Першу - у магазині, який належить компанії «Полісся-Трейд», «Гроно» у березні 2017 році: я купила дві пляшки горілки -«ClubVODKA» і«Столичка». Я занесла на експертизу акцизні марки – за результатами експертизи вони не були у державному обігу».

Згодом я зробила контрольну закупку разом зі своїм колегою на складах від «Полісся-Трейд». Там ми купили 10 пляшок горілки «ClubVODKA». Цю горілку ми віддали податківцям, а для себе залишили лише два екземпляри і здали на експертизу – експертиза підтвердила, що акцизи на цій горілці є підробленими, - зазначила Наталія Поліщук.

Опісля допиту свідків представник Нестерука подав до суду клопотання щодо долучення до справи диску, на якому є скрін-шот допису Ігоря Поліщука та фрагмент з сесії міської ради.

Адвокат Поліщука Святослав Туз зауважив, що диск можна буде відтворити на етапі дослідження доказів, а не на етапі допиту свідків.

Також адвокат Нестерука просив суду долучити до справи роздруківки з ЗМІ, у яких вказана зарплата Ігоря Поліщука. Саме на цю суму претендує Нестерук як на суму моральних збитків.

Святослав Туз виступив проти цього, мовляв у адвоката Нестерука не було труднощів, аби долучити ці матеріали до справи на початку її розгляду. Тож, суд відмовив у долученні цих матеріалів до справи.

Представник Поліщука просив суду викликати свідка Марушка, щоб той зміг дати показання.

Відтак, суд переніс судове засідання на 10 жовтня на 14.30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus