USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Радника принца Саудівської Аравії, обвинуваченого у вбивстві Хашоггі, звільнили, - ЗМІ

16 Січня 2019 23:10
Радник принца-спадкоємця Саудівської Аравії Сауд аль-Кахтані був звільнений з посади голови медіацентру королівського суду після висунення проти нього обвинувачень в організації вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, однак продовжує виконувати свої обов'язки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зокрема, як зазначається, шість джерел повідомили Reuters, що Кахтані продовжує активно співпрацювати з королівським судом.

«Двоє з них (джерел - ред.) сказали, що він підтримує зв'язок з принцем, а троє інших, що продовжує інструктувати невелику групу саудівських журналістів про те, що писати про політику королівства», - йдеться у повідомленні.

Також видання вказує, що Кахтані очолив «електронну медіа-армію», яка мала на меті захист іміджу Саудівської Аравії, диктуючи офіційну лінію в питанні суперечок з Катаром, а також щодо безпеки і прав людини.

Водночас видання вказує, що представники влади Саудівської Аравії заперечили, що Кахтані все ще відіграє якусь роль в королівському суді, заявивши, що він не проводив жодної роботи з моменту його звільнення і що він залишається під слідством і йому заборонений виїзд з країни.

Як повідомлялося, Туреччина співпрацює з іншими країнами у розслідуванні вбивства саудівського журналіста Хашоггі та наполягає на участі ООН у цьому процесі.

Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління заявило, що вбити журналіста Хашоггі в Стамбулі наказав принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus