USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Савченко в Раді відмовилася віддати зірку Героя України

22 Березня 2018 13:24
Нардеп Надія Савченко заявила, що не збирається відмовлятися від звання Героя України, передає ТСН.

«Щас вср*теся», - лайливо звернулася вона до парламентарів із трибуни у залі у Верховній Раді.

«Покласти вам (депутатський) мандат і піти з політики, щоб ви були щасливі чи відмовитися від Зірки Героя (України), як багато хто хоче? Люди, які мене підтримують, кажуть: не віддавай Зірку. Але вони зрозуміють, якщо я віддам на поталу тим, хто буде потім порохоботить. А якщо я віддам, ті, хто порохоботять, все одно будуть лити лайно. То питання: чи варто мені зраджувать народ України, віддаючи Зірку Героя України? Ні, не зраджу. Це звання дається нелегко. Це звання дається кров'ю. Я доводила, що є Героєм України у московських в'язницях», - сказала вона.

Як повідомлялося, Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Верховної Ради продемонстрував відеодокази, які підтверджують, що Савченко та Володимир Рубан брали участь в організації перевезення зброї з окупованих територій Донбасу, а також обговорювали плани держперевороту.

Зокрема, народний депутат Надія Савченко у розмові із керівником "Офіцерського корпусу" Володимиром Рубаном запропонувала здійснити державний переворот у країні з метою усунення чинної влади.

"Я пропоную переворот. Тому що їх треба прибирати фізично - причому всіх і зразу. Це є один метод. Один день і тільки зсередини. Може бути пару днів. Але тільки один день найбільш вдалий. До цього треба чекати ще до року часу. Далі треба робити так, щоб вони бігли. Тобто мене менше цікавить урядовий квартал, мене більше цікавлять їхні жиліща. Я думаю, що вони почнуть бігти, коли їм не буде куди вертаться. І вони почнуть бігти всі. Далі ваше завдання - це тримати порядок... Ми повинні зробити так, щоб не почалося хаосу", - сказала вона.

"В будь-якому випадку, якщо ми зараз не зробимо цей проект, будь-якими засобами, тоді взагалі не треба жити... ", - додала Савченко.

Рубан їй відповів, що хаосу боятися не варто. "Хаос потрібен. Хаосом потрібно керувати", - сказав він.

Савченко інкримінують взаємодію із ватажками бойовиків, змову із Володимиром Рубаном, який уже під арештом, та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, на думку ГПУ, було фізичне знищення керівництва держави та захоплення влади. Савченко визнала причетність до вивезення зброї та розмов про організацію терактів, але назвала це власною спецоперацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 23 Березня 2018 09:10
У якому бою вона приймала участь ??? Ні у якому, ні у жодному! І вона Герой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus