USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

10 червня: події, факти, дні народження

10 Червня 2020 00:00
День народження 10 червня у депутатки Луцької міської ради Вікторії Побережної. Друзі, колеги та родина вітають іменинницю та зичать їй здоров’я, радості, яскравих подій, добробуту, любові, гармонії, щирості та добра від оточуючих, підтримки та розуміння, чарівних миттєвостей та чудових подарунків долі!

Сьогодні день народження також святкує голова первинної ветеранської організації ПрАТ «Волиньобленерго» Євген Гринюк.
Євген Гринюк
Євген Гринюк
Члени луцької міської організація ветеранів України бажають Євгену Борисовичу енергійності, завзяття, родинного затишку, активного довголіття, миру та добра та Божої ласки!

Громадська спілка «СПАС» вітає керівника ТОВ «Волинь-Агро», члена спілки Андрія Шума з днем народження! Імениннику зичать добробуту, міцного здоров'я, упевненості в своїх силах, наснаги, процвітання, щастя та любові! Нехай доля і надалі буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів!
Андрій Шум
Андрій Шум
Сьогодні день народження святкує прозаїк, член Національної спілки письменників України, уродженець Луцька Юрій Сичук та лучанин Сергій Тимощук.
Юрій Сичук
Юрій Сичук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та зичить творчого натхнення, яскравих подій, позитиву та здійснення найзаповітніших мрій!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Василь, Дмитро, Захар, Ігнатій, Іраклій, Макар, Микита, Павло.

Наша хроніка:

Минулоріч лучанин переміг у фіналі на ІІІ Міжнародному професійному турнірі з ММА «Lubart’s Warriors».

У 2018 році громадський активіст Віталій Ткачук у відвертій розмові говорив на болючі теми.

Туристичний сезон 2017 у Луцьку стартував середньовічним фестивалем «Князівський бенкет», який показав містянам і мандрівникам розваги справжніх князів і княгинь, королів і королев, купців і міщан.

Грандіозна подія у світі моди під гаслом «Українська мода доступна кожному!» стартувала у Луцьку 10 червня 2016 року.

У 2015 році в Луцьку відкрили сучасне відділення для реабілітації бійців АТО на базі госпіталя для ветеранів війни. З обласного бюджету витратили більше мільйона гривень на ремонт і оснащення фізіотерапевтичного відділення.

5 родин з Волині та Тернопільщини отримали звання Праведників світу у 2014 році. Так відзначали нащадків тих людей, які, ризикуючи власним життям, рятували долі євреїв, на яких оголосили полювання німецькі нацисти.

Народилися:

Цього дня народилися американська кіноактриса Хетті Макденіел (стала першою володаркою «Оскара», врученого темношкірому артистові, - за роль у фільмі «Віднесені вітром»), український актор театру й кіно, легендарний ведучий програми «На добраніч, діти!» Петро Вескляров (Дід Панас), радянський учений-кардіолог, академік Євген Чазов, радянська естрадна співачка, виконавиця «Пісеньки про ведмедів» у фільмі «Кавказька полонянка» і «Помоги мне!» у фільмі «Діамантова рука»Аїда Ведищева (Іда Вайс), учасник партизанського руху на Волині Анатолій Бринський, український письменник і політик Василь Шкляр, італійський футболіст і тренер Карло Анчелотті, «посол доброї волі» СРСР, радянська школярка, яка у 1986 році відвідала США з «місією миру» у відповідь на візит Саманти Сміт, Катерина Личова, український журналіст і політик, народний депутат Андрій Шевченко.

Сталося:

1793У Парижі створено перший у світі публічний зоопарк.

1909Пасажирський корабель «Славонія», що зазнав катастрофи біля Азорських островів, уперше в світі використав сигнал SOS. Цей сигнал був прийнятий у правилах радіозв'язку німецьким урядом 1 квітня 1905 року, та став міжнародним згідно з ухвалою другої Міжнародної радіотелеграфної конвенції, що була підписана 3 листопада 1906 та набула сили 1 червня 1908 року. До того часу, і протягом кількох років після цього, використовувалися кілька різних сигналів, найпоширенішим з яких був CQD.

Перше відоме використання сигналу SOS — лайнером «Славонія» 10 червня 1909 року. Проте, навіть після цього існував деякий опір серед операторів проти нового сигналу, і навіть у квітні 1912 року, під час катастрофи лайнера «Титанік», корабельні оператори передавали як сигнали CQD, так і SOS.

1943Угорець Ласло Біро винайшов кулькову ручку. В сучасному вигляді кулькова ручка винайдена угорським газетним редактором Ласло Біро в 1940 році. Він, втікаючи від переслідувань нацистів, емігрував до Аргентини. Такі ручки називають в його честь «біроме». Спочатку кулькові ручки призначались для Королівських військово-повітряних сил Великобританії, оскільки звичайні чорнильні авторучки не функціонували в літаках на значній висоті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus