USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

12 квітня: події, факти, дні народження

12 Квітня 2020 00:00
Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання вітає з днем народження лікаря відділення анестезіології та інтенсивної терапії Андрія Катамана. Імениннику зичать здоров'я, миру, радості, любові, вірних друзів, процвітання та побільше яскравих моментів у житті.

Також 12 квітня святкує день народження один із засновників Волинської обласної спілки ветеранів АТО, очільник асоціації Волині «Згуртовані війною», керівник Волинського обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО, директор Міжнародного благодійного фонду «Європейський дім», представник від Волині у Раді ветеранів при Міністерстві ветеранів України, офіцер-вихователь Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Юрій Дмитрук.

Колеги з Волинського ліцею вітають іменинника та бажають йому непохитного здоров'я, позитиву, надійних друзів, позитивних емоцій, родинного затишку, успіхів у будь-яких починаннях. Хай мудрість і терпіння допомагають долати життєві перешкоди, а на шляху зустрічаються добросердечні і доброзичливі люди!
Юрій Дмитрук
Юрій Дмитрук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, хто народився у цей день та святкує день ангела. Бажаємо міцного здоров’я, стійкості та розважливості, процвітання, щастя та любові, наснаги та усмішок долі.

12 квітня – Всесвітній день авіації та космонавтики. У цей день в 1961 році громадянин СРСР майор Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Зосима та Софрон.

Наша хроніка:

Минулоріч у Луцьку пройшов ІІ Всеукраїнський турнір з волейболу «Lutsk volley».

У 2018 році редакція іваничівець став чемпіоном з приготування піци. Чемпіонат світу з піци, на якому вперше була представлена Україна, проходив в італійському містечку Парна.

У 2017 році ми писали про те, що голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський наніс тілесні ушкодження депутату районної ради Вадиму Веремчуку.

У 2016 році на Луцькому військовому аеродромі тимчасово оселилися бомбардувальники і військово-транспортні літаки. Також 7-а бригада тактичної авіації з аеродрому Старокостянтинова у Хмельницькій області привітала волинян зі всесвітнім Днем авіації і космонавтики.

У 2015 12 квітня українці святкували Великдень. Відео з вітанням від бійців АТО дивіться ТУТ.

В цей день у 2014 році в ЗМІ з’явилися перші повідомлення про вторгнення російських військ на схід України.

У 2013 році волинські хабарники опинилися серед найкращих у світі. Тоді хабар у 50 тисяч доларів забажав волинський чиновник за сприяння у відведенні земельної ділянки площею 2 гектарів.

Про неймовірні картини майстра з Вінничини ІА Волинські Новини розповідали у 2012 році. Василь Рябоконь із села Красносілка Бершадського району Вінниччини захоплюється рідкісним видом мистецтва фіш-арт: робить картини із кісток риби.

Читайте також, як волинська бандура зачарувала Україну.

Народилися:

Цього дня народилися радянський актор Юхим Копелян («Невловимі месники», «Вічний поклик», закадровий голос у «17 миттєвостях весни»), український філософ, громадський діяч Мирослав Попович, іспанська оперна співачка Монсеррат Кабальє, український письменник Микола Трублаїні, український і радянський конструктор ракетної техніки Станіслав Конюхов, британський політик, лорд, десятий генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон, німецький політик , міністр закордонних справ ФРН у 1998-2005 роках Йошка Фішер, американська акторка Шеннен Догерті, український тележурналіст Ігор Слісаренко, бразильський футболіст Луіс Адріано, українська співачка Антоніна Матвієнко.

Сталося:

1912у Львові в гуртку при Академічній гімназії українські пластуни вперше склали пластову присягу.

Гурток цей заснував доктор Олександр Тисовський. Офіційний початок «Пласту» як організації. Протягом 1912 р. пластові гуртки поширились по всій Галичині. Австрійська влада ставилася прихильно до створення спортивних молодіжних організацій і тому підтримувала діяльність «Пласту». За два роки пластові осередки існували у всіх великих містах Галичини. Однак вони не співпрацювали між собою та не мали централізованої влади. З метою їх координації 12 лютого 1914 р. у Львові було скликано Пластовий З’їзд, на якому було створено керівний орган Пласту – Центральну Пластову Управу (ЦПУ). ЦПУ провела реєстрацію всіх пластових осередків, та розділила їх на 11 округ. Було налагоджено видання пластової літератури, затверджено проект пластового однострою та пластових відзнак. Кількість пластунів станом на 1914 р. складала близько 800 осіб, а осередки організації поширились по всій Галичині, Закарпаттю та Буковині. За три роки діяльності відомості про «Пласт» як про військову та патріотичну організацію поширились по всій Західній Україні, і з початком Першої Світової війни більшість пластунів зголосилися воювати в лавах Січових Стрільців.

1936газета «Правда» вперше назвала Йосипа Сталіна "батьком народів«.

Сталін зосередив і формально всю владу в своїх руках (від 1941 – голова уряду, нарком оборони і головнокомандувач збройних сил СРСР), пишався порівняннями з царями Іваном IV і Петром І. Безоглядно жорстокий диктатор, Сталін, базуючись на традиціях російського самодержавства, створив тоталітарну диктатуру на зразок східних деспотій, усюди бачив змови, попереджаючи їх кривавим терором. Сталін не був теоретиком, незважаючи на томи його «повного зібрання творів», і під сталінізмом розуміють не доктрину, а створену Сталіним монопартійну диктатуру, практику поліцейського терору з показовими судами і самообвинуваченнями, з концентраційними таборами, безжальною ліквідацією противників (часто уявних), народовбивством, безконтрольною диктатурою «вождя» партії, якій підпорядковано законодавчу, виконавчу і судову владу в централізованій радянській державі.

1979в Австралії відбулася прем’єра фантастичного бойовика «Шалений Макс», з якого почався шлях до світової слави актора Мела Гібсона.

Фільм відноситься до класики пост апокаліптичної фантастики. Дія стрічки відбувається в недалекому майбутньому в Австралії . На початку фільму ми переносимося на «кілька років вперед від сьогоднішніх днів». Суспільство, яке залежить від поставок пального, морально деградувало. В основі сюжету лежить історія офіцера Основного Силового Патруля (Main Force Patrol) Макса Рокатанскі. Фільм відкриває велика погоня офіцерів MFP за бандитом- байкером на прізвисько Нічний їздець, що втік з-під варти на викраденому «Перехоплювачі». «Перехоплювачі» – найпотужніші машини патруля, оснащуються восьмициліндровими двигунами і володіють високими швидкісними характеристиками. Відірвавшись від екіпажів «Великий Боппер», «Березневий заєць» і офіцера на мотоциклі по кличці «Гусак», їздець залишається один на один проти Макса.

1995запущено інтернет-каталог Yahoo!, що швидко став одним із найпопулярніших у світі.

Корпорація надає низку інтернет-послуг, які об’єднані на веб-порталі: пошукова служба (Yahoo! Search), каталог сайтів (Yahoo! Directory), електронна пошта (Yahoo! Mail), Yahoo!Games, Yahoo!Groups, новини, веб-хостинг, погода, мапи та інші. У вересні 2007 року їх нараховувалося 60 штук. У 2005 році портал поповнено новими публічними сервісами Yahoo!Music, Yahoo!360° та фотосервісом Flickr. За станом на січень 2010, корпорація Yahoo володіла найбільшою часткою ринку інтернет-реклами в світі. JP Morgan визначила частку компанії на ринку США для показу об’яв як 17%, обігнавши Microsoft з 11% та AOL з 7%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Арафат Показати IP 12 Квітня 2020 00:50
А ще - найголовніше свято в історії людства - День Космонавтики!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus