USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

12 листопада: події, факти, дні народження

12 Листопада 2015 00:00
12 листопада день народження відзначає завідувач луцького дошкільного навчального закладу №35 Віра Біжук, фотограф, директор «Sky Bar» Сергій «Cosinus» Ярмолюк (на фото).

Також день народження 12 листопада святкує ініціатор створення комітету AIESEC у Луцьку Вікторія Марчук


Окрім того, сьогодні свято також у Оленки Кулюк.
З днем народження її вітає подруга Наталя Мазурок. Бажає, аби життя було багате на враження і добрих людей. Нехай в домі будуть завжди затишок, любов і дитячий сміх. Справжнього непідробного тобі щастя.

Також святкує сьогодні інженер-будівельник Олександр Ярмолюк.
Найкращі друзі вітають його зі святом, зичать мирного неба, удачі у всьому і по-більше драйву в житті.

День народження 12 листопада святкує також дизайнер студії реклами «PaRtyzan» Антон Масальов.
Нехай натхнення ніколи не вичерптується - вдалих ідей як в роботі, так і в підході до життя.

Крім того, свято сьогодні у працівника Фонду "Новий Луцьк" Олександра Жарикова. Колеги вітають його! Дякують за його індивідуальність, позитив, почуття гумору та активну життєву позицію! Сил, терпіння та наснаги!


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і зичить міцного здоров’я та успіхів у роботі. Позитиву, добрих людей на життєвій дорозі і правильних рішень.

Також редакція вітає Руслана Присяжнюка і бажає миру і злагоди, нехай життя буде щедре на хороші новини, вірних друзів і приємні моменти.

День ангела цього дня відзначають Олександр, Анастасія, Герман, Олена, Зиновій, Йосиф, Леонід, Макар, Максим, Марк, Матвій, Степан та Юліан.

12 листопада святкують Міжнародний день ергономіки та Міжнародний день якості.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня один з луцьких будинків у «Нафтогазі України» назвали прикладом впровадження енергозберігаючих технологій.

2013 року у цей день редакція писала, що в одному із магазинів Луцька росте дерево. Таке луцьке диво - доказ того, що довкола нас є чимало цікавих речей, які у буденному вирі подій важко помітити.

А два роки тому лучани привезли комплект нагород з турніру джиу-джитсу. Так спортсмени вибороли 4 золотих, 4 срібних і 4 бронзових медалей.

Окрім того, «ГаРмИдЕр» привіз до Луцька гран-прі театрального фестивалю «Yellow fest». Тоді лучан нагородили призом за авторську постановку «АУ!».

У 2011 році видання розповідало, що найдорожча у світі світлина коштує 4,3 мільйона доларів. Фотографія німецького майстра Андреаса Гурскі «Rhein II» («Рейн II») оцінили найбільше.

Народилися:

12 листопада народилися французький скульптор Огюст Роден, радянський актор і кінорежисер Ролан Биков («Я крокую по Москві», «Служили два товариша», «Пригоди Буратіно»), американська кіноакторка Патрісія Грейс Келлі («Рівно опівдні», «У випадку вбивства набирайте «М», «Вікно у двір»), бразильський футболіст Вава, український шахіст Леонід Штейн, український поет, письменник, перекладач Микола Сингаївський, український кінорежисер Юрій Некрасов «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Сто тисяч»), німецький футболіст Томас Бертольд, український політик і юрист Олена Лукаш, американська кіноакторка Енн Хетевей («Диявол носить Prada», «Зачарована Елла», «Горбата гора»), українська гімнастка, чемпіонка Олімпійських ігор в Сеулі Ольга Стражева, український громадсько-політичний діяч, дисидент, політв'язень, поет Зеновій Красівський.

Сталося:

1871 — у Одесі дебютує як актор-професіонал Марко Кропивницький — видатний український актор та режисер, у складі трупи народного російського театру графів Маркових і Чернишова (у виставі за п'єсою Квітки-Основ'яненка «Сватання на Гончарівці»).

1893 — В газеті «San Francisco Morning Call» опубліковано перше оповідання 17-річного Джона Гріффіта (Джек Лондон) «Тайфун біля берегів Японії».

1918 — Гетьман України Павло Скоропадський узаконив автокефалію Української Православної Церкви (УАПЦ).

1922 — відкрили Київську картинну галерею (нині - Національний музей російського мистецтва).

1925 — створена «Лігія Українських Націоналістів» на з'їзді представників Українського Національного об'єднання i Союзу Визволення України у Празі.

1944 — 14-та Галицька добровольча дивізія СС перейменована на 14-ту Військову гренадерську дивізію СС (Першу українську).

1967 — у місті Нью-Йорк (США) відбувся Перший Світовий Конгрес вільних українців.

1992 — починаючи з 23-ї години було припинено функціонування рубля у грошовому обігові на території України. Єдиним законним засобом платежу став український карбованець, якого в готівковому обігу представляв купон Національного банку України.

2001 — на міському цвинтарі Севастополя з військовими почестями поховано капітана-лейтенанта Дениса Пшеничникова та мічмана Віталія Романюка, що загинули внаслідок аварії на підводному човні «Курськ».

2009 — в Харкові в приміщенні Спілки української молоді відбулася академія, на якій було проголошено та вперше відзначено День українськомовної преси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus