USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

12-річний волинянин назбирує по 25 кг чорниць щодня

2 Серпня 2022 06:39
Ліси Полісся славляться чорницею, а люди – роботящою вдачею. Нарівні з дорослими збирають ягоди і діти, аби мати свої гроші на кишенькові витрати. А ось дванадцятирічний Владислав Тарасюк із села Фаринки не лише на морозиво й солодощі спроможний заробити грошей, а й на дороговартісну забаганку.

Хлопець щодня назбирує 25 кілограмів чорниць. Здавши ягоди заготівельникові, має кругленьку суму – понад півтори тисячі гривень, пише газета Полісся.

Як розповіла бабуся підлітка Ганна Іванівна, показати свою фінансову незалежність від батьків стало головною мотивацією онука до праці. І хоч робота ця не з легких, втім скільки збереш, стільки й заробиш.

Владик разом з дорослими прокидається спозаранку, взуває чоботи і гайда до лісу, бо такі затяті збиральники, як він, змалку знають ціну кожної копійки.

«За виручені з ягід кошти онучок вже кілька років поспіль сам готує себе до школи. Від комплектів одягу – до канцелярського приладдя. Минулого року за власні заощадження купив собі велосипед, а цього року – дорогий смартфон», – тішиться здобутками улюбленого онука бабуся Ганна.
Читати ще: «Часом стомишся так, що ягоди немилі». Як на Волині збирають чорниці

Але не лише одними заробітками переймається влітку Владислав. Щодень хлопець має обов’язок накосити худобі трави, нагодувати господарку. А нарвати вишень на варення – справа, закріплена винятково за ним. Із охотою пристане хлопець на підмогу й мамі, щоб наліпити вареників з чорниці.

Читати ще: Сезон чорниць закінчується: скільки коштують ягоди на луцьких ринках

«Але тільки з тієї, що назбирали батьки, бо ж свою треба здати на гроші», – жартує Владислав.
«Попрацювати удома, а потім гайнути до лісу – моє улюблене заняття, – зізнається хлопець. – Одних у ліс і силою не затягнеш, а я без нього й дня не можу. І ходжу не лише по чорниці. Ні спека не лякає, ні комарі. Те, що сезон чорниці добігає до завершення, не біда. Ось-ось достигне ожина. Завдяки щедрим дарам природи «ягідних» грошей на кишенькові витрати мені вистачить на цілий рік», – радіє Владислав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1234 Показати IP 2 Серпня 2022 08:32
Молодець, хлопчина. І батьки правильно вчать, що гроші не з неба падають
Боб Показати IP 2 Серпня 2022 10:08
Шкода тих дітей, яких батьки не в змозі зібрати до школи і їм доводиться працювати як цей хлопчина. Я розумію збирати гроші на велосипед, телефон чи ще щось, але на одяг і зошити... Добре що їжу сам собі не купує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus