USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

120 юних спортсменів отримуватимуть іменні стипендії

30 Червня 2017 08:00
У рамках програми «Підтримка обдарованої молоді» 120 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл Волині цьогоріч відзначені щомісячними стипендіями від Фонду Ігоря ПалиціТільки разом”. До кінця року вони щомісяця отримуватимуть по 500 гривень, повідомили у прес-службі Фонду.

Вручаючи Сертифікати переможцям стипендіального проекту, заступник голови правління Фонду «Тільки разом» Орест Маховський наголосив: фізична культура і спорт – ті пріоритети, які постійно декларує Ігор Палиця.

"Приємно констатувати, що волинський спорт відроджується і вихованці ДЮСШ здобувають все більше перемог не лише на обласних та всеукраїнських, а й на міжнародних змаганнях. Я дякую за ваші зусилля. Час, який ви витрачаєте на роботу над собою – найважливіша інвестиція. В майбутньому вона дозволить сформувати спортивну еліту області", – наголосив Орест Маховський, звертаючись до тренерів та спортсменів ДЮСШ.

Зі слів координатора програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексія Сорокуна, кількість стипендій для вихованців кожної ДЮСШ області визначали після ретельного аналізу їхніх здобутків. Максимальна кількість стипендій на школу – 6. А ті ДЮСШ, які не мають високих результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, також отримали стимул по одній стипендії.

"В окремих ДЮСШ є по 5-6 стипендіатів Фонду. Це свідчить про високий рівень підготовки юних спортсменів і відповідальне ставлення тренерів до своєї роботи. Ми розуміємо, що можливості ДЮСШ різні. Тому для тих шкіл, які стають на ноги, Фонд теж передбачив певну кількість стипендій", – зазначив Олексій Сорокун

На події були присутні Заслужені тренери України, Заслужені працівники фізичної культури і спорту, завдяки яким вихованці ДЮСШ здобувають на змаганнях медалі: Володимира Яловик, Тарас Шевченко, Анатолій Бондарєв, Віктор Ковальов. Заслужений тренер України Володимир Яловик підкреслив: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» – виправдана надія волинського спорту. Завдяки його підтримці вихованці ДЮСШ області впевнено рухаються до призових місць.

"Не секрет, що спорт – дороге задоволення. Не всі батьки можуть викроїти з сімейного бюджету кошти на тренування та відновлення дітей після виснажливих тренувань. А стипендії від Фонду мотивують юних спортсменів, дають поштовх для подальшого розвитку", – каже Володимир Яловик.

Ксенія Токар – вихованка ОДЮСШ інвалідів. Дівчина – чемпіонка України з пауерліфтингу (жиму штанги лежачи). Завдяки тренеру Валерію Дружиновичу Ксенія займається вже 8 років, нині вільно піднімає 53 кілограми. Стипендію від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримала вперше.

Ще один стипендіат Фонду – вихованець ДЮСШ Луцького району Владислав Оксенчук. Юнак займається легкою атлетикою 10 років. Нині Владислав навчається на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я СНУ імені Лесі Українки. Каже, стипендія для нього – це можливість не економити на спортінвентарі та фармацевтичних препаратах. А ще довести, що сумлінні заняття спортом теж приносять прибутки.

"Здоров’я волинян – фарватер роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» із перших місяців нашої роботи. Діти мають проводити вільний час не за смартфонами і гаджетами, а в спортзалах і ДЮСШ. І ми для цього докладаємо максимум зусиль. Допомагаємо юним спортсменам, якими гордиться не лише Волинь, а й Україна. Надаємо допомогу ігровим видам спорту. У всіх школах Луцька облаштовуємо футбольні міні-поля зі штучним покриттям. Бо спорт – це здоров’я, а здоров’я – найважливіша інвестиція в житті людини", - підсумував Орест Маховський.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus