USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

15 червня: події, факти, дні народження

15 Червня 2016 00:00
День народження 15 червня відзначають екс-заступник голови Волинської облдержадміністрації Едуард Стоєв, заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Валерій Руцький, луцька художниця, авторка ікон на склі Галина Черниш, колишній перший заступник голови Луцької РДА Володимир Романюк та екс-начальник Ягодинської митниці Міндоходів Роман Микитюк.

У цей світлий день друзі та знайомі вітають з Днем народження "кіборга" з Луцька, ветерана АТО, нагородженого орденом Данила Галицького, Вадима Ваврищука (на фото). Бажають добра і радості нащодень, мирного неба над головою, світла від життя і поваги від людей. Нехай кожне добре слово і порада повертаються сторицею, а в серці не буде місце для печалі. Дякуємо за мужність, силу, сміливість та за готовність пожертвувати собою заради інших. Живи 100 років нам на радість!
Вадим Ваврищук

Також сьогодні святкує День народження директор ПП " БОШ ТЕПЛО", депутат Луцької міської ради, член фракції «УКРОП» Сергій Шкода (на фото). З цим чудовим святом від усього серця його вітають колеги по фракції, працівники Офісу розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" та Інформаційне агентство Волинські Новини. Бажають міцного здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів!
Сергій Шкода

Друзі вітають Альону Приймачук з Днем народження та бажають щастя, кохання, добра, вірних друзів, більше посмішок та сонячних днів. Залишайся такою ж прекрасною та чарівною!
Альона Приймачук
Галина Черниш
Валерій Руцький
Роман Микитюк


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає всіх іменинників зі святом і щиро бажає здоров’я, довголіття, достатку.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік шалена злива залила Луцьк. Лучани одразу ж поділилися фото у мережах.

У 2014 році на центральній площі Луцька відбулось урочисте відкриття Ярмарку спорту «Лучани за здоровий спосіб життя»

Три роки тому в цей день Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучани здійснили музичну подорож до Франції та Аргентини. Аргентинські танго та французьку вальси-мюзети лунали під час концерту гурту «Kiev-Tango-Project» в обласному центрі Волині.

У 2012 році луцьку «Варшавку» назвали найкращим ринком в Україні. Завокзальний ринок із Луцька разом і сумським Центральним ринком визнали найкращими в Україні.

У 2011 році цього дня луцький гурт заспівав білоруською мовою. У рамках кампанії “Українська музика для Білорусі” українські музиканти заспівали пісні білоруською мовою на протестну тематику.

А 15 червня у 2010 році Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку стартував чемпіонат України з важкої атлетики. Спортивний захід співпав із 115 річницею цього виду спорту в Україні.

Народилися:

Цього дня народилися французький живописець, представник класицизму, філософ, мистецтвознавецьНікола Пуссен, український мовознавець Олександр Томсон, російський поет, один із зачинателів «срібного віку» Костянтин Бальмонт, радянський державний і партійний діяч, генеральний секретар КПРС у 1982-1984 роках Юрій Андропов, радянський і російський актор театру, естради й кіноМихайло Державін, український актор театру й кіно, режисер Іван Миколайчук, (фільми «Тіні забутих предків», «Пропала грамота», «Вавилон ХХ»), радянський і російський спортивний функціонер,багаторічний президент Федерації футболу СРСР В'ячеслав Колосков, американський поп-співак Гаррі Нільссон, американський кіноактор Джеймс (Джим) Белуші («К-9», «Червона спека», «Кучерява Сью»), російський теле- й радіожурналіст, ведучий «Великої політики» на «Інтері» Євген Кисельов, український політик і підприємець, міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога, американська акторка Хелен Хант («Чого хочуть жінки», «Ізгой», «Краще не буває»), американська акторка Кортні Кокс («Крик», «3000 миль до Грейсленда»), німецький футбольний воротар Олівер Кан.

Сталося:

1502 – Христофор Колумб відкрив острів Мартініка.

1752 – Бенджамін Франклін в експерименті з повітряним змієм довів електричну природу блискавки.

1775 – за наказом Катерини ІІ російські війська зруйнували Запорізьку Січ.

1869 – Джон Хайат в Олбані (штат Нью-Йорк) запатентував целулоїд.

1878 – у США зроблена перша спроба виробництва чогось на кшталт фільму: 12 фотокамер одночасно зафіксували один кадр із тим, щоб визначити, чи всі чотири копита відриваються від землі при кінському галопі.

1911 – у США засновано Computing-Tabulating-Recording Company. Сьогодні вона відома під назвою IBM.

1924 – компанія «Форд» виробила свій 10-мільйонний автомобіль.

1940 – радянські війська увійшли в Литву.

1956 – вперше зустрілися Джон Леннон і Пол Маккартні.

1979 – на екрани США вийшов фільм «Роккі-2» з Сильвестром Сталлоне у головній ролі.

1985 – у ленінградському Ермітажі в присутності екскурсійної групи молодий чоловік вихлюпнув на «Данаю» Рембрандта сірчану кислоту з літрової банки, після чого з криком «Свободу Литві!» двічі штиркнув у картину ножем. Злочинцем виявився душевнохворий литовець Бронюс Майгіс, який пояснив свої дії «політичними міркуваннями».

1986 – газета «Правда» оголосила про звільнення за недбалість керівників Чорнобильської АЕС.

1988 – Верховна Рада Вірменії висловилася за приєднання Карабаху.

1989 – президент США Рональд Рейган посвячений в англійські лицарі.

1999 – у Бельгії заборонений продаж «Кока-коли» через підвищений рівень хімікатів у ній.

2007 – прем’єрний показ першого українського анімаційного мультсеріалу «Лис Микита».

2008 – у Севастополі без згоди з міською держадміністрацією нею відкрили пам'ятник імператриці Катерині II.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus