USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

17 березня: події, факти,дні народження

17 Березня 2014 00:01
День народження 17 березня святкують Народна артистка України Антоніна Маренич, та теле- і радіоведучий Олексій Курбан (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх з цим святом та бажає здоров’я, довголіття і невичерпної енергії.

В Ірландії сьогодні – День Незалежності. Це свято відзначають в День святого Патріка – покровителя всіх ірландців. Це свято переросло національні кордони. У різних містах світу - у Нью-Йорку, Буенос-Айресі, Мельбурні святкують День святого Патріка. Яскраві ходи, паради і гуляння людей, одягнених в зелене (національний колір Ірландії) помітні всюди, де проживають ірландці. В петлицю в цей день вдягають конюшину, символ успіху.

Іменини за православним календарем святкують Данило, Герасим, Олександр, Георгій, Василь, В’ячеслав, Яків, Павло та Уляна.

Наша хроніка:
Торік на Волині щодесяте село залишилося знеструмленим.

2011 року на 76-му році життя після важкої хвороби помер відомий волинський письменник та публіцист, почесний громадянин міста Луцька Петро Мах.

А в 2010 році в обласному управлінні МНС спростували інформацію про землетрус на Волині.

17 березня 2009 року тодішній директор департаменту соцполітики Луцької міської ради Іван Козуб погрожував журналістці Галині Баран судом через оприлюднення, нібито, неправдивої інформації.

Народилися:
Цього дня також народилися французький скульптор Франсуа Жирардон, український антрополог, археолог, етнограф Федір Вовк, російський художник Михайло Врубель, українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка Марія Вольвач, український археолог, етнограф Вадим Щербаківський, український скульптор і лікар Опанас Шевчукевич, український громадський діяч, священик, президент Карпатської України Августин Волошин, український радянський письменник Юрій Дольд-Михайлик («І один у полі воїн», «Степовики», «У чорних лицарів»), російський радянський письменник, автор «Повісті про справжню людину» Борис Полєвой, екс-модель, яка була одружена з Джорджем Гаррісоном й Еріком Клептоном, Патті Бойд, американський актор кіно, продюсер і сценарист Курт Рассел, радянський політик і державний діяч, секретар ЦК КПРС Олег Бакланов, російський актор театру й кіно Аристарх Ліванов («Державний кордон», «Чорна курка»), російська фігуристка Оксана Грищук.

Сталося:
1845англієць Стівен Перрі запатентував еластичний бинт.

Забезпечує надійну компресію протягом тривалого часу, не допускаючи відносного зміщення та скручування витків. Бинт фіксується за рахунок особливої структури тканини, завдяки чому у використані скоб та шпильок немає потреби. Може використовуватись як компресійний бинт при розтягненнях, для профілактики набряків, синовіїтів, гематозів, тромбозів в післяопераційному періоді, для фіксації пов’язок та пристроїв, а також для часткової іммобілізації.

1917у Києві з ініціативи Товариства українських поступовців утворено Українську центральну раду, яка після проведення Всеукраїнського національного конгресу перетворилася на парламент України.

Найважливішим законодавчим актом УЦР було схвалення конституції УНР 29 квітня 1918, яка стверджувала республіканську форму держави з парламентарно-демократичним режимом. Законодавча влада в УНР мала перевагу над виконавчою. Головним законодавчим органом стверджувались Всенародні Збори України, які обирали Голову Всенародних Зборів. Однак, того ж дня за підтримки німецьких військ відбувся переворот, який проголосив генерала Павла Скоропадського гетьманом Української Держави. Своєю грамотою гетьман Скоропадський розпустив УЦР і Малу Раду, а видані ними закони скасував. 1937в СРСР ухвалили закон, що позбавив селян свободи пересування.

Мешканцям сіл заборонили залишати колгоспи без згоди адміністрації і підписаної трудової угоди з майбутнім роботодавцем. Це ще більше повертало їх в стан «кріпаків». 2003Джордж Бушвизнаний найгіршим президентом США.

Починаючи з переобрання, Буша все більше і більше критикували, навіть колишні союзники, Шпетили президента за його управління операцією в Іраку і за зловживання у відношенні до ув'язнених у в'язниці Абу-Граїб та таборі Гуантанамо, щодо таких внутрішньополітичних питань як заборона дослідження стовбурових клітин, дуже повільна допомога постраждалим від урагану «Катріна», нагляд за громадянами з боку Агентства національної безпеки, дефіцит бюджету, номінація Гаррет Мієрс і цілий ряду скандалів, наприклад звинувачення у корупції Джека Абрамова і можлива фальсифікація даних щодо наявності зброї масового знищення у Іраку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus