USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

27 березня: події, факти, дні народження

27 Березня 2014 00:01
День народження 27 березня святкують депутат Волиньради, заслужений лікар України Василь Пецентій, депутат Волиньради Василь Васковець, захисник «Волині» Роман Карасюк, начальник відділу енергозбереження управління економіки Луцькради Костянтин Патракеєв, а також директор ТВО «Служба інформації ВОДТРК» Костянтин Лоцман (на фото).

Професійне свято цього дня відзначають театрали. Зичимо їм успіхів і досягнень у їхній роботі.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, хто сьогодні відзначає день народження чи професійне свято, і бажає здоров’я, достатку й успіхів у всіх починаннях.

Іменини за православним календарем святкують Михайло, Венедикт та Феодосій.

Наша хроніка:

Торік психіатр-дисидент Семен Глузман розповів, як жив у концтаборах.

У 2011 році у центрі Луцька збирали гроші для Японії, аби підтримати жертв землетрусу. Згодом їх передали до японського посольства.

А в 2010 році тодішній губернатор Волині Борис Клімчук розпочав формування владної команди в регіоні. Першим заступником голови ОДА він призначив «регіонала» Олександра Башкаленка. Заступником голови, керівником апарату облдержадміністрації став Станіслав Ющик.

27 березня 2009 року представники семи вузів Луцька з міським головою Богданом Шибою обговорили будівництво студмістечка для волинських студентів.

Народилися:

Сьогодні народилися засновник компанії «Роллс Ройс» англійський підприємець Генрі Ройс, німецький письменник Генріх Манн, український дисидент, політв’язень Олекса Гірник, український націоналіст, політв'язень Михайло Сорока, гуморист, письменник, журналіст, видавець Аркадій Аверченко, російський віолончеліст, диригент Мстислав Ростропович, американський кінорежисер і актор Квентін Тарантіно, автор пісні «Happy Birthday to You» Патті Сміт Хілл, кінорежисер, який зняв фільми «Здравствуйте, я ваша тётя», «Адам женится на Еве» Віктор Тітов, радянський і російський актор Олексій Жарков («Криминальный талант»), французька кіноактриса Марія Снайдер, актор і співак Нікіта Джигурда, російська співачка Аліка Смєхова, американська співачка Мерайя Кері.

Сталося:

1860 - мешканець Нью-Йорка М. Л. Бірн запатентував штопор.

Є декілька видів штопорів. Для прикладу, у важільних використовується простий або складний важіль, завдяки якому зменшується витрата сил, необхідна для виймання корка. В обертальних у них корок виймається поворотом ручки. Після того, як спіраль входить у пробку до самого кінця, обертання продовжується в протилежному напрямку і корок виймається з пляшки. Одним з різновидів важільних штопорів є професійний «штопор сомельє», в ньому важіль створюється завдяки упору, який ставиться на шийку пляшки.

1878 - російський селянин Ф. Бліновподав заявку на отримання патенту на винайдений ним «вагон з нескінченними рейками» (перший у світі гусеничний трактор). 1893 - почала роботу перша в світі телефонна компанія «Олександр Белл». А у 1928 році у Голландії випущена перша в світі поштова марка на футбольну тему.

1990 - у Лондоні на Бейкер-стріт, 221, відкрився музей Шерлока Холмса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus