USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

17 січня: події, факти, дні народження

17 Січня 2019 00:00
День народження 17 січня голова ГО "Інститут волонтерства та громадської співпраці", волонтерка Юлія Євпак.

Друзі, колеги та однодумці вітають її та бажають подорожувати країнами щастя, зустрічати світанки натхнення, радіти кожному дню, летіти до успіху, кохати усім серцем, долати будь-які труднощі, завжди знаходити своє місце під сонцем!

Також сьогодні свято у відомого луцького МС, ведучого та шоумена Микити «ManoLove» Манолова. Редакція вітає його зі святом та бажає яскравих посмішок, чудових мрій, щасливих сподівань, веселих жартів, добрих справ та неймовірних успіхів!
Микита Манолов
Микита Манолов

Колектив працівників терапевтичного відділення №3 обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження медичну сестру Вікторію Грицишин. Колеги бажають їй міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і незабутніх вражень!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня у комунальному закладі «Дитяча художня школа» відкрили нову виставкову залу після капітальної реконструкції.

Два роки тому у луцькому торгово-розважальному центрі "ПортCity" працівник впав зі сходів і отримав тяжкі тілесні ушкодження.

У 2016 році лучанин Павло Савчук виклав у мережі фото річки Стир, яку він фотографував від зими до зими з однієї і тієї ж точки.

Ймовірно через проблеми з проводкою запалав автомобіль ВАЗ-2106 в одному з луцьких дворів у 2015 році. Від високої температури розплавилась панель приладів. Понівечив вогонь і салон «шістки».

Народилися:

Цього дня народилися іспанський драматург і поет Педро Кальдерон де ла Барка, американський громадський і політичний діяч, учений, журналіст, винахідник, один із лідерів війни за незалежність СШАБенджамін Франклін, англійський стиліст зачісок, визначний майстер перукарського мистецтва, єврейський громадський діяч Відал Сассун, український маляр, пейзажист і громадський діяч Іван Труш, український політик, доктор технічних наук (1994), професор, академік Національної Академії наук України Володимир Горбулін, американський боксер Мохаммед Алі, український радянський композитор, диригент, музично-громадський діяч Іван Карабиць, американо-канадський кіноактор, популярний комік, сценарист, продюсер Джим Керрі, американська громадська діячка, адвокат, дружина президента США Барака Обами Мішель Обама, український плавець Олег Лісогор, американський бальний танцюрист українського походження (уродженець Одеси), хореограф та інструктор Максим Чмерковський, голландська співачка, вокалістка готичної симфо-метал-групи Epica Сімоне Сімонс.

Сталося:

1209 – відкрився один з найстаріших та найвідоміших університетів світу – Кембриджський.

1773 – британський корабель Resolution під командуванням Джеймса Кука став першим судном, яке перетнуло Південне полярне коло.

1861 – американець Томас Креппер запатентував біде.

1912 – британський мандрівник Роберт Скотт досягнув Південного полюса – через місяць після того, як там побувала експедиція норвезького дослідника Руаля Амундсена. На зворотному шляху Скотт загинув, зовсім трохи не дійшовши до основного табору.

1917 – США придбали в Данії за 25 мільйонів доларів Віргінські острови.

1920 – голова Директорії УНР Симон Петлюра направив ноту до Вищої ради союзних і Сполучених держав у Парижі про допомогу Україні.

1920 – почалося виведення американських військ із Сибіру і Далекого Сходу.

1921 – у Відні створено Український вільний університет, який восени того ж року був переведений у Прагу.

1931 – в СРСР запроваджено всесоюзний фізкультурний комплекс «Готовий до праці й оборони СРСР» (ГТО). Включав нормативи для п'яти вікових груп від 10 до 60 років. Тих, хто виконував ці нормативи, нагороджували значком ГТО.

1949 — у США почався судовий процес над лідерами компартії.

1969 — «Бітлз» випустили платівку «Yellow Submarine».

1990 – багатонаціональні сили, дислоковані в зоні Перської затоки, із масованих бомбардувань почали операцію «Буря в пустелі» – війну проти Іраку, який перед тим окупував Кувейт.

1992 – гурт Queen випустив сингл The Show Must Go On.

1995 – 6434 людини загинули в результаті потужного землетрусу, що стався в японському місті Кобе.

1996 – на церемонії у нью-йоркському готелі «Уолдорф-Асторія» музиканти групи Pink Floyd офіційно стали членами Залу слави рок-н-ролу.

2001 – компанія Monsanto оголосила про початок польових випробувань першого на планеті генетично модифікованого сорту пшениці.

2010 – перший тур виборів президента України. Переможці – Віктор Янукович (35,32%) і Юлія Тимошенко (25,05%), які вийшли до другого туру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus