USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

18 серпня: події, факти, дні народження

18 Серпня 2020 00:00
День народження 18 серпня відзначають барабанщик гурту «Флайза» Олександр Дроздов, журналістка Світлана Мех, футболіст Іван Польний, начальник Волинського регіонального центру «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук та лідер гурту «Давня казка» Євгеній Чепіль.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає успіхів у всіх починаннях, приємних сюрпризів долі та міцного здоров’я. Нехай поруч завжди будуть найближчі, а лихо оминає ваші домівки.
Світлана Мех
Світлана Мех
Віктор Галан-Влащук
Віктор Галан-Влащук
Євгеній Чепіль
Євгеній Чепіль
Олександр Дроздов
Олександр Дроздов
Іменини за православним календарем святкують Симон, Вікентій, Дарія, Марія та Христина.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня військовослужбовець 14 ОМБр отримав звання «Народний герой України».

В 2018 році ми інформували про те, що на сході України загинув волинянин, старший солдат 14-ої окремої механізованої бригади Василь Крищук.

2017 під час інциденту водій скерував авто на працівника муніципальної варти. Той не встиг відскочити і авто наїхало інспектора.

Цього дня 2016 року інформувалося про те, що луцькі школярі найчастіше мають проблеми із зором і поставою.

У 2015 цього дня редакція розповідала, як у Луцьку виник Свято-Троїцький собор. Історія собору у Луцьку нагадує моментами період руйнації, моментами - перевтілення.

У 2013 році ми повідомляли, що кожен п'ятий українець - проти незалежності держави. Тоді повідомлялося, що в Україні вже виросло нове покоління, і для молодих людей сама постановка питання про незалежність країни виглядає як не до кінця зрозуміла.

У 2011 році в Луцьку відбулася виставка конфіскованого мистецтва. В обласному центрі Волині показали експозицію «Врятовано для України», що складалася з 275 предметів старовини, які конфіскували у контрабандистів.

Окрім того, видання писало, що у луцьку мерію не пускатимуть без вишиванок. Тоді Луцький міський голова наказав охороні 23 серпня не пускати до приміщення муніципалітету своїх підлеглих без вишиванок.

Того ж року вийшов фільм про Волинь. В Луцьку презентували DVD-диск з фільмом «Сім чудес Волині» та буклет до нього – продукт поширять школами та бібліотеками області.

Народилися:

Цього дня народилися австрійський композитор Антоніо Сальєрі, французький металург, винахідник мартенівської печі П'єр Мартен, імператор Австрійської імперії та король Угорщини Франц Йосиф I, український перекладач, письменник, громадський діяч, автор слів «Молитви за Україну» Олександр Кониський, американський парфумер польського походження, засновник косметичної компанії «Макс Фактор» Макс Фактор, франко-польський актор, режисер Роман Поланськи, російський співак, композитор, автор багатьох популярних пісень Володимир Мигуля, український скульптор, художник Микола Шматько, американський кіноактор, режисер, продюсер Роберт де Ніро, американський кіноактор Патрік Свейзі («Брудні танці», «Привид», «На гребені хвилі»), український поет, лауреат Шевченківської премії Василь Герасим'юк, французька акторка, модель Кароль Буке, російський телеведучий Борис Крюк, український боксер-професіонал, суперважковаговик Володимир Вірчіс, французький футболіст Тьєррі Анрі, український футболіст Сергій Закарлюка, українська легкоатлетка, призер Олімпійських ігор Олена Овчарова-Красовська.

Сталося:

1962 — Рінго Старр вперше виступив як ударник групи «Бітлз».

Музичну кар'єру розпочав Рінго Старр 1958 року перкусистом гурту Eddie Clayton Skiffle, 1960 року приєднався до популярної ліверпульської формації Rory Storm & The Hurricanes, у вересні 1962 року зайняв місця за ударними у легендарному гурті «Бітлз» (англ. The Beatles), де змінив Піта Беста.

Простий стиль гри Рінго виявився досконалою основою для мелодійної гри його партнерів. Дарма, що у музичному плані перебував у тіні, його почуття гумору та безпретензійність не дозволили зовсім вже залишатись на задньому плані — і на кожному альбомі ансамблю обов'язково пропонувався твір з Рінго Старром у ролі вокаліста. Однією з найвідоміших із них є пісня 1966 року — «Yellow Submarine».

Кіноакторський успіх, здобутий фільмами «A Hard Day's Night» та «Help!» спонукав Рінго продовжити кар'єру у кіно, наслідком чого стали комедійні ролі у стрічках «Candy» (1968, режисер Крістіен Марквенд) та «The Magic Christian» (1969, режисер Джозеф Макграт).

1992 — заснована Почесна відзнака Президента України, перша нагорода незалежної України (з 1996 — орден «За заслуги»).

Почесна відзнака Президента України — перша нагорода незалежної України — відзнака Президента України, заснована Президентом України Леонідом Кравчуком відповідно до пункту 9-2 статті 114-5 чинної у 1992 році Конституції України для нагородження громадян за особисті заслуги у розбудові суверенної, демократичної держави, розвитку економіки, науки і культури України, за активну миротворчу, благодійну, милосердну, громадську діяльність.

Нагородження відзнакою здійснювалися у 1992 — 1996 роках, до заснування наступника нагороди — відзнаки Президента України — ордена «За заслуги». Особи, нагороджені Почесною відзнакою Президента України, іменуються кавалерами ордена «За заслуги» і зберігають право носіння вручених їм знаків Почесної відзнаки Президента України.

Автор і розробник дизайну відзнаки — Юхим Вікторович Харабет, гравер — Леонід Федорович Толстов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Світлана Мех Показати IP 18 Серпня 2020 15:11
Дякую за вітання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus