USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

19 березня: дні народження, події, факти

19 Березня 2016 00:00
День народження 19 березня святкує журналіст Костянтин Олексюк (на фото).

Також, сьогодні відзначає свій піввіковий ювілей Володимир Куліш.

«Від щирого серця бажаємо ювіляру здійснення найщасливіших задумів , щастя великого і неосяжного , тепла, здоров’я.

Нехай мир і благополуччя завжди будуть у рідній хаті, а зорі радості сиплються яскравим зорепадом на життєвій дорозі, і завжди поруч будуть друзі.

Щастя й достатку, в житті лиш злагоди й порядку, щоб ніколи не хворів і душею не старів, щоб у праці все горіло і в кишені шелестіло» – вітають рідні.

Дуже люблячі Вас – дружина Марія, сини, невістки, онучка Аріна і вся родина.



Святкує сьогодні також журналіст інтернет-видання "БУГ" Наталія Пашкетник-Мацюк. Зичимо їй справжніх емоцій, гострого пера і хороших людей поряд.



Іменини за православним календарем святкують Максим, Костянтин, Федір, Аркадій, Юліан, Олена, Аврам та Абрам.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає всіх, хто народився у цей день та хто святкує день ангела. Бажає здоров’я, злагоди і успіхів у всіх починаннях.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року редакція писала, що на Волині заготовляють березовий сік для бійців. Свіжий березовий сік на передову поставляють волинські волонтери.

Також, видавництво писало, що санітарно-екологічний день відбувся у Луцьку рік тому. Зокрема, впорядкували та очистили від сміття русла та прибережні захисні смуги річки Сапалаївка в районі вулиць Ніла Хасевича – Задворецької.

Два роки тому, у цей день видання писало, щов Устилузі виявили старовинні монети. Повертаючись з подорожі країнами Євросоюзу, мешканець Волині намагався незаконно ввезти старовинні німецькі монети.

У 2013 році ІА Волинські Новини також писали про унікальність особистості Ліни Костенко. У її день народження друзі розповіли про уславлену поетесу.

Окрім того, Google відніс Луцьк до найкрупніших міст України.

Про ревізію готелів і ресторанів Луцька Ольгою Фреймут читайте в матеріалі за 19 березня 2013 року. Як це було дивіться ТУТ.

Народилися:

Український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч Максим Рильський, український поет і перекладач, онук Миколи Вербицького, автора гімну «Ще не вмерла Україна», Марко Вороний, радянський льотчик-винищувач часів Другої світової війни Олександр Покришкін, перший митрополит відродженої 1921 року Української Автокефальної Православної Церкви Василій Липківський, визначна українська письменниця, громадська діячка Ліна Костенко, українська письменниця та художниця Емма Андієвська, американський кіноактор, герой бойовиків Брюс Вілліс(«Міцний горішок», «П'ятий елемент»), український футболіст, півзахисник київського «Динамо» і збірної СРСР Іван Яремчук, український музикант, фронтмен гурту «Мандри» Сергій Фоменко.

Сталося:

721 до н. е. – перше описане сонячне затемнення було побачене з Вавілона.

1474у Венеції приймається закон про охорону винаходів — перший у світі закон про охорону авторського права.

1682Церковний собор у Франції ухвалює, що Папа Римський не має права позбавляти влади королів.

1831перше пограбування банку в США. Англійський іммігрант Едвард Сміт викрав з City Bank New York (ніякого зв'язку зі скандально відомим нині Bank New York) 245 000 доларів — гігантську на ті часи суму. Незабаром злочинця вдалося схопити (він отримав п'ять років ув'язнення у в'язниці Сінг-Сінг) і повернути велику частину викраденого.

1859в Парижі пройшла прем'єра опери Шарля Гуно «Фауст».

1899відкривається перша в Росії і Петербурзі станція «швидкої допомоги».

1911в Німеччині, Австро-Угорщині, Швейцарії та Данії вперше в історії відзначили Міжнародний жіночий день. Відзначати цей день 8 березня почали з 1914 року

1913в «Метрополітен-опера» в Нью-Йорку вперше повністю виконана опера Модеста Мусоргського «Борис Годунов».

1917тимчасовий уряд одним зі своїх перших зовнішньополітичних актів підтвердив автономію Фінляндії.

1917в Києві пройшла 100-тисячна демонстрація під гаслами: «Автономію Україні», «Вільна Україна у вільній Росії», «Так є здоровою вільна Україна з гетьманом на чолі». Під час першого українського свята Свободи демонстранти роззброювали поліцію.

1918Донецько-Криворізька Радянська Республіка увійшла до складу Української соціалістичгої радянської республіки.

1922в лютому був виданий декрет про вилучення церковних цінностей, що викликало виступи віруючих і протест патріарха Тихона. В 6-сторінковому листі членам Політбюро В. І. Ленін у зв'язку з цим писав: «Чим більше число представників реакційного духівництва і реакційної буржуазії вдасться нам із цього приводу розстріляти, тим краще. Треба саме тепер провчити цю публіку так, щоб на декілька десятків років ні про який опір вони не сміли і думати».

1922в Москві, на вулиці Шаболовка, завершено будівництво найвищої в країні 150-метрової «Шуховської (за проектом Володимира Шухова) вежу» — ажурної суцільнометалевої опори радіопередавачів радіостанції «імені Комінтерну». В 30-і роки з Шуховської вежі почалися експериментальні передачі перших телепередач. До відкриття в 1967 році висотної телевежі в Останкіно Шуховська вежа була головним вузлом трансляції і ретрансляції всіх радіо- і телепередач у СРСР.

1927у штаті Вашингтон м'ясник знаходить у шлунку курчати шість самородків золота.

1934радгоспник Митрофан Никітін відкриває вогонь із револьвера по труні В. Леніна в мавзолеї.

1946Мартініка, Гваделупа, Реюньйон оголошуються департаментами Франції.

1953вперше по телебаченню була показана церемонія вручення «Оскара».

1953уряд Канади оголошує про те, що у всіх великих містах країни встановлюються сирени на випадок війни між США і СРСР.

1955в Масаді (Ізраїль) археологами виявляються останки палацу Ірода.

1958в Страсбурзі відкривається перше засідання Європарламенту.

1970радянські дисиденти Андрій Сахаров, Валентин Турчин і Рой Медведєв написали відкритий лист на ім'я Брежнєва, Косигіна і Підгірного із закликом провести демократизацію режиму.

1982 Фолклендська війна: аргентинські військові висадились на острові Південна Джорджія (Фолкленди), почавши війну

1989перший прототип єдиного у світі літального апарату з поворотними роторами — багатоцільового V-22 «Оспрей» вперше піднявся в повітря і вперше перейшов від вертикального польоту до горизонтального.

1999 проводиться перша трансляція передач iTV з Шаболовки з використанням технології IP/TV . Пробні трансяції до цього велися лише під час декількох Internet прес-конференцій.

2012сталася стрілянина в єврейській школі у Тулузі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus