USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

2 квітня: дні народження, події, факти

2 Квітня 2015 00:00
День народження 2 квітня відзначає колишній голова Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його їх зі святом і бажає міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях і невичерпної енергії.

Сьогодні, у день народження казкаря Андерсена, у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги.

Іменини за православним календарем святкують Мирон, Олександр, Патрикій, Іван, Сергій, Герман, Віктор, Василь, Параскева, Світлана, Марія та Феодора.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2013 році волинянка привезла золото з Чемпіонату Європи. Валентина Шмаль зайняла перше місце під час одного з етапів Кубка Європи з дзюдо серед спортсменів віком до 18 років.

Окрім того, Волинські Новини показали невідомі знімки відомих людей. Знаменитості, яких ми звикли бачити на екрані або на глянцевих журнальних фотографіях, які роблять з них небожителів, поза всього цього галасу навколо них - звичайні люди.

Як луцькі гурти творили світовий телерекорд. Тоді три гурти з Луцька потраплять до Книги рекордів Гіннеса як учасники рекордного телемарафону української пісні на Першому Національному.

Народилися:

Цього дня народилися італійський авантюрист, «маг», мандрівник, письменник і мемуарист Джакомо Казанова, данський письменник, поет і казкар Ганс Крістіан Андерсен, французький скульптор, автор статуї Свободи Фредерік Бартольді, французький письменник Еміль Золя, радянська письменниця Маріетта Шагінян, французький танцівник, хореограф і балетмейстер українського походження Серж Лифар, французький композитор, актор, режисер, письменник Серж Гінсбур, угорський футболіст Ференц Пушкаш, журналіст Дмитро Лиховій, радянський кіноактор, виконавець ролі Борменталя в «Собачому серці» Борис Плотников, радянський хокеїст Володимир Лутченко.

Сталося:

1912найбільший у світі лайнер «Титанік» вийшов у море для ходових випробувань; вони були успішними.

Історія «Титаніка» почалася на початку ХХ століття, в період гострої конкурентної боротьби між основними транспортними компаніями того часу, які займалися трансатлантичними перевезеннями пасажирів, - компаніями «Кунард Лайн» та «Уайт Стар Лайн». 1902 року «Уайт Стар» викупив американський фінансовий магнат Дж. П. Морган із наміром монополізувати трансатлантичні транспортні шляхи, позбутися конкуренції та досягти загальних стандартів щодо вартості пасажирських та вантажних перевезень. Того ж року Джозеф Брюс Ісмей – фінансист та син засновника компанії брав участь у продажі компанії «Уайт Стар» Моргану і залишився з новим власником як генеральний менеджер і директор компанії. Вважається, що ідея збудувати величезний лайнер з'явилася під час однієї вечірки, де Ісмей обговорював з колегами досягнення своїх конкурентів – компанії «Кунард», яка розпочала будувати великі лайнери «Лузітанія» та «Мавританія». На думку Ісмея, компанії було б набагато вигідніше мати один – два великі лайнери, ніж кілька дрібних, тому вирішили перевершити конкурентів із ще більшими суднами «Олімпіком», «Титаніком» і «Гігантиком».

1978на телеканалі CBS почався показ серіалу «Даллас» (триватиме 13 років).

Центральним персонажем серіалу є Джон Росс Юінг молодший - жадібний інтриган і нафтовий барон. Юінг на момент прем'єри мав бути другорядним персонажем, так як спочатку сюжет будувався навколо його брата, Боббі Юінга, його нової нареченої Пем. Тим не менш, махінації магната викликали інтерес телеглядачів і його особистість швидко стала основною в серіалі. Мінісеріал «Даллас» розпочався в квітні 1978 року і був повністю відзнятий в Далласі, штат Техас, і на ранчо Клойс Бокс у Фріско, Техас. Пізніше більшість інтер'єрів для телесеріалу були відзняті в студіях MGM в Голлівуді з екстер'єру, знятими на ранчо Southfork в Паркера, штат Техас, і інших місцях Техасу по 1989 рік, поки що зростаюча вартість виробництва не змусила перенести зйомки в Каліфорнію.

1982розпочався британсько-аргентинський збройний конфлікт через Фолклендські (Мальвінські) острови.

Аргентина провела військову операцію, встановивши контроль над островами. Проте Великобританія відреагувала на це відправкою до островів великого військово-морського з'єднання з метою повернути Фолкленди силою. В ході півторамісячного збройного конфлікту Аргентина зазнала поразки, але продовжує не визнавати як назву островів, так і їхню теперішню територіальну приналежність. Розглядається також питання про незалежність території. На островах розміщена британська військово-повітряна база Маунт Плезант, а британський військово-морський флот регулярно патрулює води південно-західної Атлантики, маючи свою базу в Мер Гарборі біля Маунт Плезанта.

2005на 85-му році життя помер Папа Римський Іван Павло ІІ, поляк за походженням.

Прощання з папою римським Іваном Павлом II і його похорон стали наймасовішою церемоніальною подією в історії людства. 300 тисяч осіб були присутні на траурній літургії, 4 мільйони паломників проводили намісника Святого Петра з життя земного в життя вічне (з них більше мільйона склали поляки); понад мільярд віруючих, що належать до різних християнських конфесій і які сповідують різні релігії, молилися за упокій його душі; 2 мільярди глядачів стежили за церемонією у прямому ефірі. На похорон понтифіка з'їхалися понад 100 глав держав та урядів – 11 монархів, 70 президентів і прем'єр-міністрів, кілька керівників міжнародних організацій, у тому числі Генеральний секретар ООН Кофі Аннан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus