USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

2 листопада: події, факти, дні народження

2 Листопада 2020 00:00
2 листопада день народження святкує бронзова призерка чемпіонату Європи з маунтинбайку – лучанка Яна Беломоіна.

Вітаємо іменинницю та зичимо їй ніколи не сходити з обраної дистанції, вперто і наполегливо йти до кожної перемоги, домагатися високих нагород, відчувати підтримку рідних та близьких. Нехай життя буде сповнене радістю та надією, щастям та любов'ю, яскравими подіями та незабутніми враженнями.

Свято сьогодні й у депутата Волинської обласної ради Михайла Імберовського. Ми вітаємо його з днем народження та бажаємо енергійності, наснаги в усіх справах, мудрості, процвітання та достатку та родинного затишку. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення і благородні справи!
Михайло Імберовський
Михайло Імберовський
День народження також відзначають художниця Світлана Костукевич, вихованець Волинського обласного центру «Інваспорт», срібний призер літніх Паралімпійських ігор 2012 року Олександр Девлиш, нападник ХК «Луцьк» Олександр Руденко та жіночий психолог Катерина Магнета.

Інформаційне агентство Волинські Новини взичить усім іменинникам міцного здоров'я, радості, підтримки рідних та близьких, добра, миру, удачі, здійснення мрій та Божих благословінь.
Світлана Костукевич
Світлана Костукевич
Катерина Магнета
Катерина Магнета
Сьогодні – Всесвітній День боротьби з пневмонією.

Наша хроніка:

Минулоріч перестало битися серце першого губернатора Волині Володимира Івановича Блаженчука. Також цього дня у Луцьку відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського відкритого турніру «Кубок Любарта».

У 2018 році Ратнівський районний суд Волинської області виправдав селищного голову, якого обвинувачували в отриманні 4 тисяч гривень за безкоштовну довідку.

У 2017 році редакція розповідала про те, що у Луцьку відродили фестиваль «Оберіг» після 16 років мовчання.

У 2016 році цього дня у Луцьку презентували «Книгу пам’яті» військовослужбовців.

Чотири роки тому ми писали про те, як діяти студентам, коли викладач вимагає хабара.

У 2014 році редакція інформувала про те, що жителі міст Донецької області, які не окуповані бойовиками «ДНР», організували акції протесту проти так званих виборів «ДНР»

2013 року видання розповідало про стильний Хелловін. Тоді у покинутий 93 роки тому форт, що біля села Тараканів, «висадилась» незвична група туристів.

А у 2012 році редакція розповідала, як лучани перетворювали овочі на мистецтво. Квітами, метеликами ставали у лучанки Ольги Гончарук звичайнісінькі кавуни та гарбузи.

Окрім того, ковельський спортсмен взяв «золото» на міжнародному турнірі з дзюдо у Польщі. Юрій Калінчик у свої ваговій категорії 32 кілограми перевершив суперників.

Народилися:

2 листопада на світ з’явилися граф, пізніше князь, дипломат, син останнього гетьмана України Кирила Розумовського Андрій Розумовський, український поет Остап Грицай, англійський математик, засновник формальної логіки Джордж Буль, український історик мистецтва й театру Дмитро Антонович, український математик, електротехнік, розробник перших радянських ЕОМ Сергій Лебедєв, українська акторка, заслужена артистка України Олена Зарицька, український воротар, пізніше – футбольний тренер Віктор Гришко, диригент Павло Струць, чорногорський футболіст, нападник клубу «Манчестер Сіті» Стеван Йоветич.

Сталося:

1721 – Під час святкування Ништадтського миру Сенат підносить Петру Олексійовичу Романову титул імператора Петра I.

1833 – Микола І підписав наказ про заснування Київського університету.

1938 – Угорщина захопила Південну Словаччину і Закарпатську Україну.

1977 – Леонід Брежнєв запропонував загальне припинення виробництва ядерної зброї.

2000 – у лісі під Таращею знайдене тіло журналіста Георгія Ґонґадзе, який зник ще 16 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus