USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

22 серпня: події, факти, дні народження

22 Серпня 2013 00:01
День народження 22 серпня відзначають перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Волинській області, депутат Волинської обласної ради Андрій Тимейчук та депутат Луцької міської ради Аскольд Пекарський (на фото).

«ВН» вітають їх зі святом та бажають здоров’я, достатку, успіхів у роботі.

Іменини сьогодні святкують Григорій, Олексій, Дмитро, Іван, Леонтій, Макар, Самуїл, Петро, Матвій, Ірина та Марія.

Хроніка «ВН»:

Торік «ВН» інформували про те, що до Луцька прибули учасники міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором».

Два роки тому на Волині відкрили музей Липинського.

Три роки тому тому в Луцьку відкрили пам’ятник дев’ятьом містам.

22 серпня 2009 Луцький замок штурмували альпіністи.

А 2008 року в Луцьку з’явився «Ангел-спаситель людських душ».

Народилися:

Цього дня народилися радянський футболіст Олександр Старостін, українська поетеса, греко-католицька черниця Ганна Гайворонська, український письменник-романіст доби Розстріляного Відродження Олександр Соколовський, китайський політичний і державний діяч, фактичний керівник КНР з 1976 до середини 1990-х років Ден Сяопін, американський письменник-фантаст Рей Бредбері, український легкоатлет Валерій Підлужний, український політик, народний депутат V-VII скликань від Партії регіонів Олександр Єфремов, український журналіст, президент агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, українська акторка театру й кіно Ольга Сумська, російський актор театру і кіно Марат Башаров, українська тенісистка Олена Tатаркова.

Сталося:

1864 — Підписана перша Женевська конвенція, утворено товариство Червоного хреста.

Документ зобов'язував її учасників збирати на полі бою і надавати допомогу пораненим і хворим супротивника, причому будь-яка дискримінація у відношенні поранених і хворих з причин статі, раси, національності, політичних переконань або релігії забороняється.

Усі поранені і хворі, які опинилися у владі супротивника, повинні бути зареєстровані, а дані про них повідомлені тій державі, на боці якої вони боролися. Медичні установи, санітарний персонал і транспорт для перевезення поранених, хворих і санітарного майна користуються захистом, і напад на них забороняється.

1770 — Капітан Джеймс Кук під час своєї першої кругосвітньої експедиції висадився на східному узбережжі Австралії, яке назвав Новим Південним Уельсом й оголосив володінням британської корони.


Потреба англійської буржуазії в нових ринках, а також втрата північноамериканських колоній змусили англійський уряд звернути увагу на Австралію. У 1788 її було оголошено англійською територією і розпочато посилене заселення Австралії засланцями.

Адміністрація колонії та військові чини захоплювали кращі землі Південно-Східної Австралії, а тубільці, що за рівнем свого розвитку не могли бути використані як об'єкт експлуатації, витіснялись у пустелі і фізично винищувались. На початку 19 сторіччя процес вивчення і освоєння Австралії пожвавився. Англійський мореплавець Метью Фліндерс у 1801—1803 роках протягом двох експедицій обійшов Австралію з усіх боків. Він же запропонував нову назву цієї землі — Австралія.

2006 — катастрофа російського літака Ту-154 в Донецькій області. На борту авіалайнера, що виконував рейс Анапа — Санкт-Петербург, знаходилось 160 пасажирів та 10 членів екіпажу.

За попередньою версією, російський Ту-154 розбився після того, як потрапив в зону сильної турбулентності.

Згодом фахівці вирішили, що причиною катастрофи Ту-154 стали неправильні дії екіпажу при спробі обійти грозовий фронт над територією Донецької області.

Після катастрофи родичі загиблих почали звертатися з позовами до компанії. Не отримавши задовільної компенсації, частина з них направила скаргу в Європейський суд з прав людини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus