USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

25 квітня: події, факти, дні народження

25 Квітня 2020 00:00
25 квітня день народження відзначають доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту та маркетингу ЛНТУ Тарас Божидарнік, начальник служби у справах дітей Луцької міськради Федір Шульган, керівниця 12 каналу Катерина Дулапчій та кардіохірург Андрій Судус.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та зичать доброго здоров'я, стабільності в справах і втілення найзаповітніших мрій. Нехай життя буде сповнене радістю, достатком, а удача приходить упереміш з любов'ю і гарним настроєм! Гармонії та взаєморозуміння, барвистих днів, родинного тепла та відданості найближчих людей!
Тарас Божидарнік
Тарас Божидарнік
Катерина Дулапчій
Катерина Дулапчій
Андрій Судус
Андрій Судус
Федір Шульган
Федір Шульган
Цього дня виповнилося б 82 роки режисеру народної самодіяльної кіностудії «Волинь», заслуженому працівнику культури України Борису Ревенку, який помер 4 червня 2015 року. 24 квітня 2017 року кінорежисеру відкрили меморіальну дошку на стіні будинку на проспекті Волі, 3, у підвалі якого міститься народна аматорська кіностудія «Волинь».

Іменини за православним календарем святкують Давид, Василь, Іван та Ісаак.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року наші журналісти помандрували містом у пошуках заквітчаних вулиць та алей.

У 2018 році редакція ділилася досвідом лучан щодо створення ОСББ.

У 2017 році ми розповідали про те, як семирічний волинянин разом з мамою вишиває бісером ікони.

У 2016 ми писали про лучанина, для якого довоєнні автівки – це пристрасть усього життя. Так, Олександр Іовхімчук майже рік тому відреставрував ретро-кар 1939 року випуску Buick Roadmaster(на фото), який за легендою належав британському генералу часів Другої світової війни Бернарду Монтгомері.
У 2015 луцькі мами показали, як жити танцюючи. У Луцьку відбувся третій флешмоб для мам та їхніх діток.

Про волинянку на проекті «Міняю жінку» Волинські Новини писали у 2014 році.

У 2013 році український мультик переміг у США. «Мультиплікаційний цикл «Народна мудрість» Національної телекомпанії України отримав нагороду Універсального багатокультурного фестивалю кіно.

Читайте також про найнебезпечніший музей в Україні. У 2013 році під відкритим небом експонували техніку, що брала участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

25 квітня 2010-го у рамках всеукраїнського «Народного туру» Віктор Бронюк та гурт «ТіК» дарувалилучанам драйв і веселий настрій.

Народилися:

Цього дня народилися британський політичний і державний діяч, один з організаторів і керівник парламентської армії в боротьбі з королівськими силами під час Громадянської війни Олівер Кромвель, радянський воєначальник, командарм Першої кінної армії, герой громадянської війни, один із перших маршалів Радянського Союзу Семен Будьонний, радянський композитор Василь Соловйов-Сєдой (пісні «Подмосковные вечера», «Если бы парни всей земли», музика й пісні до фільмів «Максим Перепелиця», «Шельменко-денщик»), колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду, фігурант гучного секс-скандалу Домінік Стросс-Кан, український політик і підприємець, народний депутат кількох скликань Тетяна Засуха, американська кіноакторка Рене Зеллвегер («Щоденник Бріджет Джонс», «Чикаго»), український футболіст Юрій Беньо, український футболіст Олег Гусєв.

Сталося:

1719вихід в Лондоні першого видання роману Даніеля Дефо «Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо» Літературну діяльність Даніель Дефо почав 1697 року як журналіст і публіцист памфлетом «Нариси проектів», у якому пропонував ряд політичних і економічних реформ. Але всесвітню славу він здобув романом «Життя й незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо». Роман викликав численні наслідування й переробки. Зокрема, й українською мовою авторства Бориса Грінченка у 1891 році.

У 1856 році на засланні Тарас Шевченко створив малюнок на тему цього твору «Робінзон Крузо». Незмінною популярністю користується сюжет роману в кінематографістів, аніматорів і на телебаченні – в різні роки до нього зверталися кіно- і телемитці з Італії, Чехословаччини, Франції, США тощо. А в 1972 році на Одеській кіностудії Говорухіним було знято за романом художню стрічку «Життя та дивовижні пригоди Робінзона Крузо». Український переклад роману вийшов у 1978 році.

1945 - біля Торгау на ріці Ельба відбулася зустріч радянських і американських військ. В історію ця подія увійшла як зустріч на Ельбі – зустріч радянських та американських солдат на річці Ельба, поблизу міста Торгау в Німеччині під час Другої світової війни. Ця подія відбулася 25 квітня 1945 року, коли передові патрульні загони 1-ї американської армії зустрілися з авангардом 58-ї гвардійської дивізії 1-го Українського фронту. Фактично ця подія стала зімкненням двох європейських фронтів – Східного та Західного, що мало надзвичайно важливе стратегічне, тактичне та політичне значення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus