USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 березня: події, факти, дні народження

27 Березня 2018 00:00
День народження 27 березня святкує Георгій Приступа. Рідні та друзі вітають іменинника та зичать йому здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення. А ще - довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів.

Колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження старшу медичну сестру диспансерного відділення Галину Мельник, який вона відзначає 27 березня. Колеги бажають пані Галині міцного здоров’я, родинного благополуччя, щасливого довголіття, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і добра.

Сьогодні день народження відзначають Заслужений лікар України Василь Пецентій, екс-депутат Волиньради Василь Васковець, футболіст Роман Карасюк, помічниця народного депутата Ігоря Гузя Ольга Коритнєва, голова ОСББ «Дубнівська 31» Ганна Хвесюк.

Також цього дня свято і у громадської активістки Вероніки Федосової-Цибульської, політолога Олександра Новосада та продюсера Волинської регіональної дирекції «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Костянтина Лоцмана.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає миру і світлої долі, запалу, енергії, сили доволі. Творчого вогнику, віри й наснаги, щедрості серця, людської поваги.
Василь Пецентій
Василь Пецентій
Роман Карасюк
Роман Карасюк
Ольга Коритнєва
Ольга Коритнєва
Вероніка Федосова-Цибульська
Вероніка Федосова-Цибульська


Іменини за православним календарем сьогодні святкують Михайло, Венедикт та Феодосій.

27-го березня 1942 року у місті Астрахань був сформований 806-й штурмовий (в майбутньому бомбардувальний) ордена Суворова 3-го ступеня авіаційний полк, який протягом 56-ти років (з 1948 по 2004 рік) дислокувався на Луцькому військовому аеродромі і стояв на сторожі мирного волинського неба.

Сьогодні славетному авіаційному підрозділу виповнилося б 75 років. Вітаємо всіх ветеранів полку з ювілейною річницею з дня формування підрозділу.

Професійне свято цього дня відзначають і театрали. Зичимо їм успіхів, нових здобутків та досягнень у їхній творчій та цікавій роботі.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми писали про те, що у Луцьку горів студентський гуртожиток.

У 2016 році редакція розповідала про відновлення бази УПА в урочищі Вовчак, що на Волині.

Цього дня 2015 року в Луцьку стартував проект «Енергощадне місто». Його мета – надати мешканцям багатоквартирних будинків максимально повну інформацію про можливості обліку тепла в їхніх оселях, а також поінформувати їх про можливості покращення послуг з теплопостачання.

У 2014 році у Луцьку показали найдорожчий в Україні фільм. Йдеться про дитячий повнометражний мюзикл «Трубач» режисера Анатолія Матешка, якого у кулуарах називають «батьком телевізійного серіалу» за створення знаменитої багатосерійної картини «День народження Буржуя».

Зазирнути за лаштунки Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка та дізнатися зсередини, як живе театральна республіка, журналісти видання мали змогу у 2013 році.

Народилися:

Сьогодні народилися засновник компанії «Роллс Ройс» англійський підприємець Генрі Ройс, німецький письменник Генріх Манн, український дисидент, політв’язень Олекса Гірник, український націоналіст, політв'язень Михайло Сорока, гуморист, письменник, журналіст, видавець Аркадій Аверченко, автор пісні «Happy Birthday to You» Патті Сміт Хілл, кінорежисер, який зняв фільми «Здравствуйте, я ваша тётя», «Адам женится на Еве» Віктор Тітов, французька кіноактриса Марія Снайдер, актор і співак Нікіта Джигурда, американська співачка Мерайя Кері.

Сталося:

1860 - мешканець Нью-Йорка М. Л. Бірн запатентував штопор.

Є декілька видів штопорів. Для прикладу, у важільних використовується простий або складний важіль, завдяки якому зменшується витрата сил, необхідна для виймання корка. В обертальних у них корок виймається поворотом ручки. Після того, як спіраль входить у пробку до самого кінця, обертання продовжується в протилежному напрямку і корок виймається з пляшки. Одним з різновидів важільних штопорів є професійний «штопор сомельє», в ньому важіль створюється завдяки упору, який ставиться на шийку пляшки.

1990 - у Лондоні на Бейкер-стріт, 221, відкрився музей Шерлока Холмса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus