USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

28 лютого: події, факти, дні народження

28 Лютого 2020 00:00
День народження 28 лютого відзначають журналістка Оксана Пуняк, лікар-хірург, ексдепутат Волинської обласної ради Яків Смокович та заступник головного бухгалтера обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Людмила Дзюбинська.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає іменинникам яскравих днів, вдалих ситуацій, успіху, підтримки, добрих друзів, геніальних ідей, невичерпної енергії та наснаги, родинного затишку, благополуччя та добра. А ще – сили, хоробрості, довголіття, удачі у всіх починаннях та приємних сюрпризів.
Оксана Пуняк
Оксана Пуняк
Яків Смокович
Яків Смокович
З днем народження лучанку Світлану Бабій вітають рідні та близькі. Їй зичать непохитного здоров’я, процвітання та удачі. А також надалі залишатися такою ж енергійною, щирою та турботливою, щедрою на добро. Нехай мрії здійснюються, а поруч завжди будуть рідні серцю люди.

28 лютого свій день народження святкує маленька Соломія Олейнікова. Тато Ігор, мама Марія, сестричка Анастасія та братики Володимир і Максим шлють їй найщиріші вітання.
Соломія Олейнікова
Соломія Олейнікова
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року ми писали про виставку агротехніки та навчання для фермерів, які відбулись у центрі Луцька.

У 2018 році ми розповідали, що у Луцьку врятували 80-річного чоловіка від переохолодження.

Два роки тому в Луцьку відбувся обласний фестиваль «Веселі старти-2017» серед школярів. За першість змагалися 26 команд із міст, районів та ОТГ Волині.

2016 року редакція розповіла про правила бігу для аматорів, адже біг, як спосіб фізичної активності, – доступний і безплатний спосіб підтримувати гарну фізичну форму, стабільну роботу серцево-судинної системи та гарний настрій.

У 2015 році театр-студія «Гармидер» показав у Луцьку виставу за мотивами драми Лесі Українки «На полі крові».

Дві присадибні ділянки затопило у Маневицькому районі у 2014 році. Сталося це через засмічення водопропускної споруди.

Народилися:

Цього дня народилися французький богослов, філософ, есеїст-мораліст, громадський діяч Мішель Монтень, французький натураліст, винахідник спиртового термометра та температурної шкали Рене Реомюр, французький акробат Чарльз Блонден (30 червня 1859 року першим у світі пройшов по тросу над Ніагарським водоспадом), український архітектор і педагог Павло Альошин, мексиканський письменник і політик Хосе Васконселос, український композитор та піаніст Сергій Борткевич, український військовий діяч, генерал-хорунжий Армії УНР Павло Шандрук, донька Йосипа Сталіна Світлана Аллілуєва (Джугашвілі), українська естрадна співачка Лілія Сандулеса, український хокеїст, захисник клубу «Сокіл» та національної збірної України Юрій Гунько, український співак Юрій Богатиков, український композитор Роман Сімович, український диригент Стефан Турчак, український футболіст, захисник «Динамо» (Київ) і збірної України Андрій Несмачний, чеська манекенниця, світова супермодель Kaроліна Kуркова.

Сталося:

1654 - польський король Ян II Казимир своїм універсалом закликав запорозьких козаків зберігати вірність Речі Посполитій.

1732 – у Петербурзі відкрився Кадетський корпус – перший у Росії військовий (сухопутний) навчальний заклад.

1832 – українська полячка Евеліна Ганська вперше написала листа Оноре де Бальзаку.

1933 – після провокаційного підпалу рейхстагу, який відбувся в Берліні напередодні, президент Німеччини Гінденбург підписав указ «Про захист республіки», яким скасовувалися всі основні громадянські свободи. На знак протесту проти нацизму країну залишив драматург Бертольд Брехт.

1940 – радянський льотчик-випробувач Володимир Федоров здійснив перший у світі політ на ракетопланері з рідинно-реактивним двигуном.

1984 – Майкл Джексон виграв вісім нагород «Греммі», встановивши рекорд.

1986 – США видали Ізраїлю Джона (Івана) Дем'янюка, уродженця України. Його обвинувачували в тому, що під час війни він служив наглядачем у таборі смерті Треблінка, де за свою жорстокість був прозваний Іваном Грозним. Через два роки Дем'янюк був засуджений до смертної кари, але ще через п'ять років Верховний Суд Ізраїлю виправдав його. У 2009 р. Штати знову видали Дем'янюка для суду, тепер у Німеччину.

1988 – у Сумгаїті (Азербайджан) вчинено погром вірменського населення, в результаті якого, за неофіційними даними, загинуло кілька десятків людей.

1998 – Селін Діон зійшла на вершину американського хіт-параду з піснею My Heart Will Go On із кінофільму «Титанік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus