USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

28 січня: події, факти, дні народження

28 Січня 2019 00:00
День народження 28 січня відзначає колишній головний редактор Інформаційного агентства Волинські Новини Альона Трохимчук.

Колеги вітають її зі святом та бажають яскравого життя, з геніальними ідеями, досягненнями та блискучими перемогами, а якщо з турботами – то тільки з приємними! Здоров’я і щасливих років попереду, радості і сміху, поваги оточуючих і любові рідних!

Фундатори та виконавча дирекція ГС «СПАС» вітає з 60-річним ювілеєм виконавчого директора спілки Володимира Мельниковича. У цей святковий день імениннику бажають козацького здоров’я, наснаги, невичерпної життєвої сили.

Хай Ваша доля благословиться довгими квітучими роками, стелиться на щастя барвистим пісенним рушником, безмежно радує сімейним ладом, благополуччям, сяє усмішками оточуючих людей. Зичимо, щоб усі розпочаті справи принесли вагомі результати, а успіхи йшли поряд з особистим щастям, злагодою та достатком. Божого Вам благословення та многая літа!
Володимир Мельникович
Володимир Мельникович


День народження сьогодні також святкує журналістка Ірина Новосад, тренер фітнес-клубу «Спорт-лайн» Олена Чирук, легендарний колишній нападник луцької «Волині» Володимир Мозолюк.
Ірина Новосад
Ірина Новосад
Володимир Мозолюк
Володимир Мозолюк

ІА Волинські Новини вітає іменинників і бажає аби мрії збувалися, все задумане здійснювалося, а на шляху зустрічалися цікаві люди і яскраві події.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Ціни на заправках WOG неприємно здивували багатьох автовласників у Луцьку минулоріч. Водії кажуть - якби хоч ціна відповідала якості.

Два роки тому у процесі реформування Державної інспекції сільського господарства у Волинській області виявили розкрадання майна.

У 2016 році луцький вокзал потрапив до ТОП-15 найкрасивіших вокзалів України.

Про створення департаменту економічної політики у Луцькій міській раді редакція розповідала у 2015 році.

Народилися:

28 січня народився перший космонавт незалежної України, генерал-майор Збройних сил України Леонід Каденюк. Цього дня також народилися визначний польський та американський піаніст і музично-громадський діяч єврейського походження Артур Рубінштейн, українська радянська співачка, народна артистка СРСР Лариса Руденко, патологоанатом, бактеріолог, епідеміолог Володимир Високович, американський біохімік, лауреат Нобелівської премії з медицини та фізіології 1968 року Роберт Вільям Голлі, український важкоатлет, дворазовий олімпійський чемпіон у суперважкій категорії Леонід Жаботинський, радянський футболіст, захисник московського «Торпедо» і збірної СРСР Віктор Шустиков, голландська фігуристка Шаук'є Дейкстра, французький державний і політичний діяч, президент Франції з травня 2007 року Ніколя Саркозі, італійський футболіст, воротар Джанлуїджі Буффон, американський кіноактор Елайджа Вуд («Володар перснів», «Вічне сяйво чистого розуму», «Місто гріхів»).

Сталося:

1644 - французький актор Жан Поклен вперше підписався псевдонімом «Мольєр».

1796 – у складі Росії створені Волинська, Київська, Малоросійська, Новоросійська і Подільська губернії.

1820 – російська навколосвітня експедиція під керівництвом Фаддея Беллінсгаузена і Михайла Лазарєва на шлюпах «Восток» і «Мирний» відкрила Антарктиду.

1855 – Панамською залізницею від Атлантичного до Тихого океану пройшов перший локомотив.

1906 – у Санкт-Петербурзі відкрилися жіночі політехнічні курси - перший у Росії вищий технічний навчальний заклад для жінок.

1919 – ухвалена тимчасова конституція Української Народної Республіки, після чого Директорія України переїхала з Києва до Вінниці.

1929 – у Відні почався 1-й Конгрес українських націоналістів, на якому була створена ОУН.

1933 - мусульманин Чаудрі Рехмат Алі, студент Кембриджу, вигадав назву для країни Пакистан (буквально – «Країна чистих»).

1935 – Ісландія стала першою західною державою, яка легалізувала медичні аборти.

1956 – Елвіс Преслі вперше виступив по телебаченню. Він заспівав пісню «Готель розбитих сердець», яка незабаром стала хітом.

1965 – парламент Канади затвердив нинішній дизайн державного прапора.

1986 – через 73 секунди після злету на висоті 14020 метрів вибухнув американський космічний човник «Челленджер». Загинули семеро астронавтів, у тому числі двоє жінок.

1992 – національний синьо-жовтий стяг Верховною Радою України затверджено Державним Прапором України.

2003 – у ході зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна і Леоніда Кучми підписано Договір про російсько-український державний кордон, який зафіксував сухопутну його частину і підтвердив, що Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами кожної з країн.

2010 – президент України Віктор Ющенко визнав воїнів УПА учасниками боротьби за незалежність України. Про це йшлося в указі про ушановування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus