USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

29 червня: події, факти, дні народження

29 Червня 2020 00:00
29 червня день народження святкує депутат обласної ради Володимир Кучер. Колеги-депутати, друзі та знайомі зичать імениннику життєвої енергії, мудрості у прийнятті рішень, виваженості та твердості духу, натхнення, підтримки та поваги людей.

Інформаційне агентство Волинські Новини приєднується до привітань та бажає родинного затишку, щастя, яскравих вражень та незабутніх подій. Нехай усе задумане обов'язково здійснюється!

Також день народження 29 червня святкує чарівна лучанка, журналістка Анастасія Качина. Друзі щиро вітають іменинницю і бажають нових творчих злетів, завжди залишатися такою ж гарною, мудрою і великодушною.
Анастасія Качина
Анастасія Качина
Сьогодні день народження й у колишнього заступника Луцького міського голови Владислава Стемковського. ІА Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає міцного здоров'я, добробуту, радості, миру та добра, успіхів в усіх починаннях, щирих посмішок, відданих друзів та родинного тепла. Незай кожен день приносить позитив та тільки хороші новини.
Владислав Стремковський
Владислав Стремковський
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Костянтин, Михайло, Мойсей, Петро, Тихон.

Наша хроніка:

Торік волиняни зайняли призові місця на чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів, який відбувався на луцькому стадіоні «Авангард» 28-30 червня.

У 2018 році ми писали про те, що затримали волинянина, який за 300 євро продавав дівчат у сексуальне рабство.

Шквальний вітер, повалені дерева, пошкоджені тролейбусні лінії та лінії електромереж: так почалася негода у Луцьку у цей день 2017 року.

Чотири роки тому повідомили про замінування міської лікарні в Луцьку.

2015 року у замку Любарта відбувся грандіозний пікнік «Lutsk Food Fest. Picnic».

2014 року 29 червня у Луцьку визначили «Першу леді Волині». Вісім волинських красунь змагалися за звання першої леді під час конкурсу краси, приуроченого до святкування Дня молоді.

Також в бласному центрі Волині відбувся традиційний парад наречених. Сорок молодиць боролися за звання дівчини з найефектнішою зовнішністю.

2013 року у цей день Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучанам розповіли про забутих героїв просто неба.

Також цього дня редакція розповідала про випускні церемонії у світі. Усі охочі можуть переглянути цікаві фотографії з різноманітних випускних із різних куточків планети.

Народилися:

Цього дня народилися українська письменниця, публіцистка, громадська і культурна діячка, етнограф і перекладачка, мати Лесі Українки Олена Пчілка (Ольга Косач), радянський кіноактор Павло Волков («Юність Максима», «Комсомольськ», «Доля людини»), французький льотчик і письменник, автор «Маленького принца» Антуан де Сент-Екзюпері, американський співак і актор Нельсон Едді («Роз-Марі», «Балалайка»), італійський політик, 11-й президент Італії Джорджо Наполітано, радянський футболіст Анатолій Масльонкін, польський письменник Славомир Мрожек («Маленьке літо», «Втеча на південь»), громадський і церковний діяч, православний митрополит Петро Відибіда-Руденко, український і радянський кінорежисер Віктор Гресь («Чорна курка, або Підземні жителі», «Нові пригоди янкі при дворі короля Артура»), український кінорежисер і сценарист Михайло Іллєнко («Фучжоу»), український політик і державний діяч, колишній голова Антимонопольного комітету України, колишній мер Одеси Олексій Костусєв, радянська кіноакторка Ольга Машна («Васса», «Кін-дза-дза», Софія у фільмі «Гардемарини, вперед!»), російський естрадний співак грузинського походження Сосо Павліашвілі, український публіцист і політик Богдан Червак, американська школярка – посол доброї волі США, яка написала листа генсеку ЦК КПРС Андропову і на його запрошення приїздила до СРСР, Саманта Сміт, український футболіст Олександр Горяїнов, французький футболіст Янн М'Віла.

Сталося:

1918із Москви в Україну для організації збройної боротьби виїхав анархіст Нестор Махно.

Влітку Махно повернувся в Україну, де, організувавши невеликий повстанський загін під назвою «Чорна Гвардія», розпочав боротьбу проти німецько-австро-угорських окупантів та уряду гетьмана Скоропадського.

Згодом Махно в умовах протиборства двох сильних противників в Україні намагався стати «третьою силою» поряд з Директорією і більшовиками. Спроба більшовицьких органів влади втілити «політику воєнного комунізму», проводити продрозкладку, насильно створити перші колективні господарства та комітети бідноти, викликала опір серед українського селянства і привела до антибільшовицьких настроїв у махновських військах.

Після розгрому «білогвардійських» військ Денікіна, більшовики почали війну з Махном, але не могли його впіймати. Коли ж Петро Врангель розпочав похід проти комуністів, вони знову налагодили співпрацю з Махном. Його армія допомогла розбити «білогвардійців». Після цього більшовики оголосили анархіста поза законом і почали його переслідувати доки той в 1921 році не емігрував до Європи.

1922визначний співак Федір Шаляпін виїхав на гастролі за кордон і більше в Росію не повертався.

За кордоном він постійно виступав у США (зокрема у «Метрополітен Опера», в Чикаго та інших містах), Парижі, Лондоні, Берліні, Барселоні, Мілані («Ла Скала») та інших містах, брав участь у російських антрепризах (у тому числі в 1930-31 у спектаклях «Російської опери» Церетелі і В. Де Базиля «Князь Ігор», «Русалка», і «Борис Годунов»). Останній публічний виступ співака відбувся в 1937.

Шаляпін виступав також як оперний режисер, знімався в кіно (виконав головну роль у фільмі «Дон Кіхот», 1932, музика Ж. Ібера). Автор мемуарів «Сторінки з мого життя» (1917), «Маска й душа» (1932).

Помер Шаляпін в Парижі від лейкозу. В 1984 був перепохований на Новодівочому цвинтарі.

1962Бориса Патона обрано академіком АН СРСР зі спеціальності «металургія і технологія металів».

Патон автор понад 1000 публікацій, 20 монографій та понад 400 винаходів. Саме він один з розробників методу електрозварювання м'яких тканин.

Чимало зробив у галузі автоматичного і напівавтоматичного зварювання під флюсом, розробці теоретичних основ створення автоматів і напівавтоматів для дугового зварювання і зварювальних джерел живлення; умовам тривалого горіння дуги та її регулювання; проблемі керування зварювальними процесами. Велику увагу приділяв вивченню металургії зварювання, вдосконаленню на той час існуючих і створенню нових металевих матеріалів.

Очолював дослідження із застосування зварювальних джерел теплоти в спеціальних плавильних агрегатах, які увінчалися створенням нової галузі якісної металургії — спецелектрометалургії (електрошлаковий, плазмово-дуговий та електронно-променевий переплави).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus