USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

30 медиків волинської лікарні здали 15 літрів крові для військових

28 Липня 2023 23:00
30 медиків Володимирського територіального медичного об'єднання у День медичного працівника, 27 липня, у міському відділі трансфузійної допомоги здали кров для українських військових і цивільних, які постраждали від агресії РФ.

Як розповіла Суспільному фахівчиня зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ лікувального закладу Вікторія Михалевич, до благодійної акції долучилися лікарі, завідувачі відділень, а також середній медичний персонал.

В середньому з однієї людини взяли 450 мл крові. Міський банк крові вдалося поповнити на 15 літрів.

"Наразі крові майже всіх груп вистачає. Попри це, найбільшою нестачею є негативний резус усіх груп, зокрема четвертої. Тож така ініціатива є дуже корисною", – зазначила Вікторія Михалевич.

Читати ще: Як стати донором крові: власний досвід. Репортаж з Волинського центру крові

Банк крові у Володимирі почали формувати з лютого 2022 року. Донорами можуть стати повнолітні громадяни, без протипоказань, із вагою не менше 55 кг. Кров можна здати з 8:30 до 14:30 у відділі трансфузійної допомоги, що на вулиці Северина Наливайка, 18.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus