USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

31-ий блокпост: життя під землею

31 Жовтня 2014 18:52
Після відступу українських військових із 32-го блокпосту, лінія фронту змістилась вглиб підконтрольної силовикам території.

Під ударом сепаратистів опинився 31-й блокпост. Мінометні та артилерійські обстріли тут тривають вже другий. день. Єдиний шлях порятунку – під землею, в окопах та бліндажах.

Журналіст Телеканалу новин “24” Артем Лисак відправився в зону АТО, щоб зсередини показати все пекло військових дій на Донбасі. Журналіст побував на 31-му блокпості. Після того, як із карти АТО зник горезвісний 32 блокпост, саме 31 став останньою фортецею українців. Цю фортецю в районі населеного пункту Жолобок терористи уже третій день обстрілюють з мінометів та артилерії. Саме з цього блокпосту на допомогу 32-му впродовж 5 днів відіслали 22 одиниці техніки. Все було знищено. У кожному екіпажі було щонайменше 3 військових.

Поки що є 2 шляхи відступу. Українські бійці продовжують укріплюватись, монтуючи бліндажі та окопи. Однак удар терористи можуть завдати будь-якої миті. Чоловіки бояться повторення історії з 32 блокпостом. Кажуть, у бойовиків є шанси взяти їх у кільце і знову розповідають про недолуге керівництво.

Військові кажуть, від постійних обстрілів змушені переховуватись в окопах, жартують: живуть, як діти підземелля.

Про це – у відеосюжеті «Радіо Свобода»:



З харчуванням проблем поки немає, запевняють бійці, і одразу ж додають — завдяки волонтерам. Кажуть, якби не активісти – вояки б залишились голодними. Волонтери приводять не лише продукти харчування, а й одяг, спальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus