USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

40 реальних історій благодійності, які змінили чиєсь життя: виставка у Луцьку

15 Липня 2015 07:00
Фотовиставку «Благодійність крізь призму об’єктиву-2015» відкрили у Луцьку 14 липня, у Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, – інформують у прес-службі «Фундації розвитку громад».

«Благодійність крізь призму об’єктиву» – це всеукраїнський конкурс, який вже вп’яте організовується Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.

Протягом вересня-листопада 2014 року на конкурс надійшло більше 550 робіт професійних фотографів та аматорів з усіх регіонів України. Журі обрало 40 робіт для фотовиставки, яка подорожує Україною з квітня 2015 року та відвідає 12 міст до кінця року.

«Ми сьогодні відкриваємо незвичайну виставку, а 40 різних облич благодійності, 40 реальних історій, які змінили чиєсь життя. Тут можна побачити фотопроекти як соціальної тематики, так і майданівської, військової. Дуже тішить той факт, що серед переможців, чиї роботи побачить вся Україна, є робота нашого фотографа Лідії Кожевнікової «Коли усміхаються очі…», – розповідає організаторка виставки Юлія Євпак.

«Бібліотеки стають інноваційними центрами, які поєднують багато різноманітних функцій: ми приймаємо фотовиставки, виставки картин та інші різні заходи. Ми вже й самі долучаємося до благодійності. Так, з «Фундацією розвитку громад» ми організували не одну благодійну та волонтерську акцію, тому вважаємо вже дотичними до благодійності, та з радістю розміщаємо подібний проект в себе», – додає Людмила Стасюк, директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Крім того, на виставці презентували фотопроекти з Волині, які мають на меті згуртувати українське суспільство довкола теми благодійності, а також привернути увагу мешканців до актуальних соціальних проблем.

Про власні ініціативи розповіли Сандра Міненко (всеукраїнський фото проект «Діти героїв», реалізовується спільно з ГО «Самопоміч»), Юлія Пащенко («З Волині з любов’ю» – фото побажання захисникам на схід) та Любава Казмірчук (благодійні фотостенди задля збору пожертв на допомогу воїнам АТО).

Зі слів Сандри, вона та волонтери долучили до цього проекту на Волині 12 родин військовослужбовців, зйомки яких ще й досі тривають.

«Хоч ми не з усіма охочими встигли зробити фото до офіційного відкриття виставки у Києві, але очі та усмішки малечі, чиї батьки зараз в АТО, варті того, щоб продовжувати робити фотосесії. Є надія, що невдовзі фотовиставка «Діти героїв» з Києва приїде до Луцька, де роботи зможуть побачити поціновувачі», – додає активістка.

Фотопобажання «З Волині з любов’ю» презентували майже рік тому. У організаторів була мета – привернуту увагу до військових, які знаходяться на сході, до їх підтримки не тільки продуктами харчування, але й добрим словом. В події взяли участь жінки та діти в українському вбранні. Одна із організаторок цієї акції Юлія Пащенко нагадує, що вже скоро жіночий флешмоб фотопобажань повториться, про що буде оголошено згодом.



«На благодійних фотосесіях, що мали місце на різних фестивалях та ярмарках в обласному центрі з травня 2015, вдалося назбирати та використати на потреби АТО майже 15 тисяч гривень. Але на цьому ми не зупиняємося, плануємо здивувати лучан креативним благодійним фотостендом на фесті «Україна – нація переможців» вже наступних вихідних», – додає Любов Казмірчук, керівник благодійних програм ГО «Фундація розвитку громад».



Виставка «Благодійність крізь призму об’єктиву» триватиме до 30 липня за адресою: Луцьк, вулиця Шопена, 11, 3 поверх Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus