USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

77 сіл та місто на виставці рушників у Володимирі-Волинському. Фото

2 Жовтня 2017 16:03
Унікальну виставку вишитих рушників організували на ювілейному десятому фестивалі «Український коровай-сузір’я», що відбувся 1 жовтня у Володимирі-Волинському.

На виставці представили 78 вишитих рушників, які символізують усі 77 сіл та одне місто Володимир-Волинського району. Подібна презентація відбулася вперше за 10 років існування фестивалю і зібрала роботи з унікальними і не схожими між собою орнаментами.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла директор Володимир-Волинської районної централізованої бібліотечної системи Людмила Сулік.



З її слів, на виставці представлено усі 77 сіл району та одне місто Устилуг. Серед них - навіть ті населені пункти, де нині немає жодного мешканця.



«Це ювілейний фестиваль. Хотілося зробити щось нове. Сьогодні об’єднуються громади, ділиться район, а ми хочемо зберегти і показати те, що ми маємо сьогодні.

Ми організувати таку виставку, аби об’єднати усі села Володимир-Волинського району. Вдалося представити роботами усю карту району. Зокрема, вишито 78 рушників. Немає непредставлених сіл. Є такі села, де немає жодного мешканця. Наприклад, село Гевин. Але рушник є. Його вишивали люди з сільської ради, до якої належить село», - розповідає Людмила Федорівна. Та додає, що у кожному селі шукали вишивальницю, яка могла оригінально представити свій населений пункт, передавши це на полотні.



«Вишивальниці, перш ніж обрати той чи інший орнамент, думали, з чим пов’язане їхнє село, і як можна його представити. Кожен орнамент характеризує стиль життя, народні звичаї. Тут і маки, і колоски, а десь – просто орнамент. Це все, що символізує села нашого району», - каже Людмила Сулік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus