USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Bild: Путін репресує своє оточення через провал у наступі на Україну

22 Квітня 2022 15:17
Декілька колишніх близьких союзників Путіна зникли з початку війни в Україні, причому деякі з них – за загадкових обставин.

Про це пише УНІАН з посиланням на Bild.

Йдеться про тривале зникнення міністра оборони Сергія Шойгу. Багато ЗМІ писали, що у глави МО РФ проблеми зі здоров’ям. Чутки ще більше підігрілися, коли його дочка звинуватила Путіна в «маргіналізації» свого батька.

Зараз міністр знову в публічному просторі. Але Bild нагадує, що перші відео з нібито «живим» міністром багато хто вважав сфальсифікованим.

Читати ще: У Шойгу обширний інфаркт, 20 генералів міноборони РФ заарештовано, – російський бізнесмен

Інший посіпака Путіна – глава 5-ї Служби ФСБ Сергій Бесєда – зараз перебуває у в’язниці Лефортово в Москві. Раніше він був поміщений під домашній арешт на початку квітня за підозрою в розтраті держкоштів.

Bild уточнює, що «чистки» в ФСБ провели через побоювання Путіна, що хтось із секретної служби міг передати плани РФ напасти на Україну західній розвідці.

Арешт Бесєди посилає іншим чіткий сигнал від Путіна: якщо ви зрадите мене – ви опинитеся у в’язниці, йдеться в матеріалі видання.

У середині березня Путін також заарештував одного з вищих воєначальників Москви – заступника начальника російської національної гвардії – генерала Романа Гаврилова.

Затримання офіційно не підтверджено. Російські ЗМІ повідомили, що Гаврилов звільнений.

«Але всього за день до передбачуваного арешту Гаврилова Путін виправдовував війну в Україні і виступав проти «зрадників» у зверненні до свого уряду», – зазначають журналісти.

Існують дві версії арешту генерала, розповів журналіст Христо Грозєв: або витік військової інформації, що призвів до загибелі людей, або «розтрата коштів».

Як ми писали, після невдалого наступу на Київ російський президент Володимир Путін вирішив взяти на себе обов’язки головнокомандувача.

Відтепер глава Кремля особисто буде віддавати накази у війні з Україною, розповів журналіст Bellingcat Христо Грозєв: «Подивимося через тиждень... Чим більше він особисто бере участь, тим гірше буде для стратегії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus