USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Pandora Papers: президенту Чилі оголосили імпічмент

9 Листопада 2021 18:50
Президенту Чилі Себастьяну Піньєрі було оголошено імпічмент у вівторок нижньою палатою конгресу країни, яка організувала судовий розгляд у Сенаті через «Pandora Papers».

Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Голосування за імпічмент набрало мінімум 78 голосів, необхідних у Палаті депутатів із 155 членів, і відбулося після марафонської 20-годинної сесії Сенату. 67 депутатів проголосували проти імпічменту, в тому числі кілька представників опозиції. Інші утрималися або були відсутні.

Щоб отримати більшість, необхідну для імпічменту, депутат-соціаліст Хайме Наранхо фактично 14 годин читав серію документів щодо розслідування.

Міністр президентства Чилі Хуан Хосе Осса назвав імпічмент «політичним шоу».

Звинувачення пов’язані з публікацією так званих «Pandora Papers», які розкривають офшорні фінансові операції відомих діячів у всьому світі, включаючи Піньєру, одного з найбагатших людей Чилі.

Опубліковані документи показали, що один із синів Піньєри використовував офшорні компанії на Британських Віргінських островах для продажу гірничого проекту «Домінга», співвласником якого була його родина.

Остаточний платіж за продаж шахти в 2011 році залежав від того, що уряд відмовився оголосити її розташування в північно-центральній частині Чилі заповідником. Уряд, який на той час очолював Піньєра, не зробив цього, незважаючи на заклики екологів. Але й наступні уряди не зробили цього.

Коли через кілька років слідчі розглянули справу, Піньєра тоді заявив, що він не брав участі в управлінні компаніями і навіть не усвідомлював зв’язку з «Домінгою».

Нагадаємо, у жовтні опозиція в Чилі почала процедуру імпічменту президента Себастьяна Піньєра в зв’язку з можливими порушеннями під час продажу гірничодобувної компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 9 Листопада 2021 20:03
А Зєля що?
Я до Всезнайко Показати IP 11 Листопада 2021 07:21
а нічо ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus