USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Чилі почали процедуру імпічменту президента після публікації Pandora Papers

14 Жовтня 2021 10:23
Опозиція в Чилі почала процедуру імпічменту президента Себастьяна Піньєра в зв’язку з можливими порушеннями під час продажу гірничодобувної компанії – після того, як нові подробиці угоди були розкриті в Pandora Papers.

Про це пише Українська правда з посиланням на The Guardian.

Сім’я Піньера продала свою частку в проекті рудника «Домінга» в 2010 році його близькому другу і діловому партнеру Карлосу Альберто Делано. Розслідування документів Pandora виявило докази, що дозволяють припустити, що частина платежу містила пункт, який вимагає від уряду не посилювати заходи з охорони довкілля в районі, пропонованому для шахти на півночі Чилі. Державна прокуратура Чилі заявила, що почне розслідування можливих звинувачень в корупції і податкових порушеннях, пов’язаних з продажем.

Піньєра відкинув звинувачення і заявив, що порушень не було.

Хайме Наранхо, лівий депутат нижньої палати і один з ініціаторів процедури імпічменту, сказав, що Піньєра «відкрито порушив конституцію ... серйозно підірвав честь нації».

Остання пропозиція про імпічмент президенту може бути винесена на голосування Конгресу перед першим туром загальних виборів у Чилі 21 листопада. Якщо він схвалений нижньою палатою, тоді вінн повинен бути схвалений більшістю в дві третини голосів у сенаті.

Читати ще: Pandora Papers: журналісти викрили офшорні схеми світових лідерів

Довідка: Pandora Papers – це найбільша колаборація журналістів-розслідувачів за всю історію, яка розкриває таємниці 35 нинішніх і колишніх світових лідерів, понад 330 чиновників у 90 країнах світу, митців та убивць.

Понад 600 журналістів із 117 країн світу протягом року досліджували 11,9 мільйонів конфіденційних файлів. До роботи над цими файлами долучилися й українські журналісти з агенції «Слідство.Інфо».

В розслідуванні Pandora Papers Україна є світовим лідером за кількістю політиків, які використовують офшорні схеми. Таких політиків всього 336, і тільки з України – 38. На другому місці серед фігурантів – Росія з 19 фігурантами. У Колумбії, Об’єднаних Арабських Еміратах і Гондурасі – по 11.

Загалом у Pandora Papers більш ніж півтори тисячі українців, серед яких олігархи, колишні та чинні посадовці, депутати та навіть зірки спорту і естради.

Нагадаємо, національна асамблея Еквадору схвалила початок розслідування щодо президента країни Гільєрмо Лассо у зв’язку з публікацією Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ) інформації про наявність у нього коштів в офшорах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2021 10:41
это потому что у них там нет своего Сережи Лещенко тот бы быстро объяснил, что офшоры - это история про каждый ларёк лошки чилийские
! до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2021 14:51
зато бубочка в них свой как и в нас.
Абідна Показати IP 14 Жовтня 2021 15:28
У маленького як перчик чілі гідності більше?
Я Показати IP 15 Жовтня 2021 09:09
так то Чилі..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus