USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Абромавичус не прийшов на засідання фракції Порошенка

4 Лютого 2016 10:40
Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус не прийшов на засідання фракції "Блоку Петра Порошенка". Про це в ефірі телеканалу "Рада" повідомив депутат Іван Винник, - інформує ТСН.

Він зазначив, що зустріч мала відбутися сьогодні, 4 лютого, вранці, але на неї міністр не прийшов. "Через своїх заступників він передав, що захворів", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус приголомшив заявою про свою відставку. Він сказав, що не хоче бути "ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима".

Після того він зробив багато гучних заяв, в яких прямо звинуватив оточення президента Петра Порошенка у корупції і блокуванні реформ в економіці. Очільник відомства назвав одне ім'я людини, яка, з його слів, заважає проводити реформи Мінекономіки і лобіює своїх людей у відомство. Це – перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

Після заяви Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку із ним зустрівся президент України Петро Порошенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ВМОВЛЯТЬ АБРОМАВИЧУСА ЗАЛИШИТИСЬ У КАБМІНІ?

Нагадаємо, на тлі заяви про відставку Абромавичуса у Кабміні тривають масові відставки міністрів та їх заступників. Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заговорив про початок серйозної політичної кризи в Україні, - пише Українська правда.

Спікер парламенту вважає, що для виходу з кризової ситуації потрібно, насамперед, оновити коаліційну угоду та склад Кабінету міністрів.

"Не помічати, що ми заходимо в серйозну політичну кризу, – просто неможливо. Робити вигляд, що нічого не відбувається, думаю, що неприпустимо", - сказав він, відкриваючи засідання парламенту 4 лютого.

"Це черговий виклик для українських політиків – дати адекватну відповідь, не піарівську: що ми будемо робити для того, щоб вийти з цієї кризи, щоби забезпечити розвиток країни і дати людям дуже чіткі відповіді, як вони будуть жити завтра й післязавтра. Бо в невизначеності й депресії жити неможливо", - заявив спікер.

Він вважає, що спільне завдання парламентарів зараз – запропонувати план виходу з цієї ситуації.

"Перше – оновити коаліційну угоду і план дій, оновити уряд – під конкретний план дій. Не якісь плани, що щось колись зміниться, а дуже чіткі позиції, щоб узяли на себе відповідальність ті особи, які хочуть працювати в новому уряді", - сказав Гройсман.

"Я вважаю, що треба вирішити не тільки питання уряду, а й врешті-решт поставити крапку в питаннях ЦВК, судової системи, посилити інституційно всі ті напрямки, які сьогодні ослаблені", - заявив він.

"Я як голова Верховної Ради буду продовжувати консультації з партіями, щоби знайти вихід зі складної ситуації, в якій ми сьогодні знаходимося", - зазначив спікер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Чурило Показати IP 4 Лютого 2016 11:59
Просто він не розуміє як можна так безбожно красти
Юлія Парій Показати IP 4 Лютого 2016 12:02
Просто він не захотів бути маріонеткою в руках українських олігархів
Ірина Таран Показати IP 4 Лютого 2016 15:11
Може європейцям розвидниця і вони побачать справжню ситуацію в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus