USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи вмовлять Абромавичуса залишитись у Кабміні? ОНОВЛЕНО

4 Лютого 2016 09:43
Після заяви Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку із ним зустрівся президент України Петро Порошенко. Про це предизент написав у своєму Фейсбуці після зустріч з міністром.

Після зустрічі глава держави сказав, що Абромавичус має залишитись працювати в уряді.

"Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавичусом, якого саме я запросив до команди, надав українське громадянство і звернувся до фракції "Солідарність" з пропозицією висунути його на посаду міністра економіки", - сказав Порошенко.

"Айварас підтвердив, що протягом всього часу роботи в Уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З могу боку таке сприяння гарантоване й надалі. Вважаю, що Айварас має залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати", - наголосив президент.



Нагадаємо, вчора, 3 лютого, міністр економрозвитку України Айварас Абромавічус, заявивши про свою відставку, звинуватив владу України в цілому та першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ігоря Кононенка в корупції і блокуванні реформ, намаганні встановити контроль за грошовими потоками на держпідприємствах.

Як повідомлялося, у Кабміні тривають масові відставки міністрів та їх заступників.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ НА ТЛІ ЗАЯВИ АБРОМАВІЧУСА ПРО ВІДСТАВКУ

Як повідомив народний депутат України Сергій Лещенко на своїй сторінці у Фейсбуці, Абромавічус забрав свої речі з Кабміну.

«Заїхав підтримати Айвараса. Він вже забрав особисті речі з Кабміну, в тому числі картини, які приніс з собою рік тому. Працювати в «такому» уряді він явно більше не збирається», – зазначив Лещенко.

При цьому, за словами депутата, «Народний фронт» буде розігрувати цинічний спектакль «не відпустимо Абромавичуса» і буде відмовлятися голосувати.

«Мета – потопити Айвараса разом з Яценюком, плюс каналізувати весь корупційний негатив на Кононенка. Забуваючи, що Абромавічус весь минулий рік говорив про «смотрящих» Мартиненка на держпідприємствах, в тому числі Журило та австрійської прокладки Bollwerk на титані», – уточнив Лещенко.

Додамо, як пише Інтерфакс Україна,фракція "БПП" вважає недоцільною відставку глави МЕРТ до розгляду питання відставки Кабміну в цілому.

"Наша фракція не вважає можливим відставляти міністра економіки Абромавичуса до розгляду питання відставки в цілому уряду", - заявив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко з трибуни парламенту на ранковому пленарному засіданні в четвер.

Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавічусом, якого саме я запросив до команди, надав українське громадянство і звер...

Опубликовано Петро Порошенко 3 февраля 2016 г.

Заехал поддержать Айвараса. Он уже забрал личные вещи из Кабмина, в том числе картины, которые принес с собой год назад....

Опубликовано Сергій Лещенко 3 февраля 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
патріот Показати IP 4 Лютого 2016 11:38
коли вже "наїдяться"?...
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 12:26
Судячи з отриманих "зверху" вказівок, попросять залишитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus